LILLESTRØM — SANDNES ULF 4-1

ÅRÅSEN (Aftenposten): Lillestrøm dro i land sesongens første seier hjemme mot Sandnes Ulf, men kampen på Åråsen vil bli husket for flere kontroversielle situasjoner.

Sandnes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik måtte forlate banen et kvarter før full tid da dommer Tom Harald Hagen bedømte ham til å ha felt Moryke Fofana som sistemann på stillingen 2-1 til LSK. På TV-reprisene så imidlertid taklingen ren ut. Skjølsvik forlot rasende banen, og Sandnes Ulf slapp inn to nye mål på slutten av kampen.

— Det var ikke i nærheten av noe som helst. Det ødelegger kampen for oss, sa Berget Skjølsvik til Cmore etter kampen.

UTVIST: Aksel Berget Skjølsvik i duell tidlig i søndagens kamp mot Lillestrøm. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Blødende av banenDet så heller ikke bra ut da Lillestrøms islandske midtbanemann Palmi Rafn Palmason falt i bakken og tok seg til hodet etter en tøff duell. 29-åringen gikk blødende av banen og fikk behandling av støtteapparatet. Seks minutter etter smellen jogget han inn på banen med bandasjert hode.

IKKE PENT: Palmi Rafn Palmason fikk seg en stygg smell på øyet under kampen mot LSK. Foto: Steinar Danielsen

Det så ikke ut til å hemme ham nevneverdig. Lillestrøms nummer 14 skaffet først straffesparket som sendte Fugla i ledelsen. Deretter satte han selv inn 2-0-målet i det som til slutt ble en komfortabel 4-1-seier.— Det går bra med meg, men det var veldig vondt der og da, sier Palmason etter kampen.

— Jeg kjente trøkken, men jeg fikk ingen hjernerystelse eller noe sånt. Jeg kjente blodet rant. Utover i kampen fikk jeg bare verre og verre syn. Heldigvis var synet fortsatt godt da jeg scoret 2-0-målet.

Tøffe tak

I en jevnspilt førsteomgang gikk det tøft for seg i duellene ute på Åråsen-matta. I løpet av ti minutter måtte både Pálmi Rafn Palmason og Marius Lundemo ut på sidelinjen for behandling.

Midtbanespillerne fikk hard medfart i to hodedueller, og begge måtte tørke blod før de kunne fortsette. Verst gikk det utover Palmason, som måtte bandasjere hodet.

Helt på tampen av omgangen var Tijan Jaiteh for hard i duell med Palmason på et langt slått frispark inn i Ulf-boksen. Dommeren pekte på straffemerket, og Petter Vaagan Moen sendte hjemmelaget i ledelsen.

Den ledelsen ble doblet 13 minutter inn i den andre omgangen. Et godt innlegg fra Lundemo fant veien gjennom Ulf-forsvaret og havnet i beina til Palmason på bakre stolpe. Midtbanespilleren takket og bukket og trillet enkelt inn 2-0. ## Innbytterne tente håpet

LSK så ut til å gå mot en komfortabel seier, men Asle Andersens bytter fikk sving på sakene for gjestene.

Innbytterne Marius Helle og Diego Rubio kombinerte med Steven Lennon. Sistnevnte tredde kula gjennom til Rubio, som sikkert satte inn reduseringen.

Ulf fortsatte å presse og var svært nær å få utlikningen når Marius Helle fikk muligheten fra kloss hold, men Anders Østli kastet seg frem og fikk blokkert til corner.

Knallhardt straffet

Det som kunne blitt 2-2 ble i stedet til 4-1. Minutter etter Helle-sjansen ble Aksel Berget Skjølsvik sendt i dusjen med direkte rødt kort av dommer Tom Harald Hagen, til tross for at taklingen så ut til å være klokkerren.

LSKs innbytter Moryke Fofana satte fart på en kontring, og var på vei alene gjennom da Skjølsvik fikk satt inn taklingen. Ulf-kapteinen så ut til å ta ballen og demonstrerte voldsomt da han skjønte at dommer Hagen hadde vurdert situasjonen annerledes.

Skjølsvik marsjerte irritert av banen. Minuttet etterpå avgjorde Fofana kampen med sin 3-1-scoring fra kloss hold.

På overtid banket så en annen innbytter - Ohi Omoijuanfo – inn en vakker scoring fra 16-metersstreken. En strålende avslutning på kampen for LSK, mens Sandnes Ulf nok er mest irritert på dommer Hagen.