Back Page Images / BPIEuro 2008 - Quarter FinalCroatia v Turkey20th June, 2008--------------------Turkey celebrate as Recber Rustu saves the penalty of Mladen Petric of Croatia
0:1 Jubel Bastian Schweinsteiger DeutschlandEURO 2008 Viertelfinale Portugal - Deutschlandrtelfinale Portugal - DeutschlandTyskland - PortugalNorway only Foto: Digitalsport
Germany's Bastian Schweinsteiger (L) celebrates after scoring as Turkey's Gokhan Zan looks on during their Euro 2008 semi-final soccer match at St Jakob Park stadium in Basel, June 25, 2008. REUTERS/Alex Grimm (SWITZERLAND) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY Foto: Scanpix
Bastian Schweinsteiger of Germany celebrates scoring the equaliser Foto: Digitalsport
FotballEuro 200825.06.2008Tyskland v TyrkiaFoto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYTor 3:2 v.l. Philipp Lahm, Torwart Ruestue Recber TuerkeiEURO 2008 Halbfinale Deutschland - Tuerkei 3:2 Foto: Digitalsport
Bastian Schweinsteiger of Germany celebrates scoring the equaliser Foto: Digitalsport
GEPA-2506086040 - BASEL,SCHWEIZ,25.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Deutschland vs Tuerkei, GER vs TUR, Halbfinale. Bild zeigt den Jubel von Teamchef Fatih Terim und Ugur Boral (TUR).Foto: GEPA pictures/ Philipp Schalber Foto: Digitalsport

WIEN: For da Phillip Lahm sendte tyskerne jublende inn i EM-finalen foran svarte TV-skjermer i Europa på overtid, var det over og ut for et lag som igjen var nære ved å snu en kamp de hadde havnet under i.

Og over og ut for et lag som hadde gjort nettopp det tre ganger på fire kamper tidligere. Og som hadde blitt "beskyldt" for å ha høyere makter på sitt lag underveis.

– Det er to måter å se på livet på, sa imidlertid Tyrkia-trener Fatih Terim før semifinalen.

– Den ene er å sitte rolig, og tro at undere vil skje for deg av seg selv. Den andre er at man kun kommer noen vei gjennom hardt arbeid. Og at det dermed ikke finnes mirakler. Jeg tilhører den andre gruppen, fortsatte Terim, og snakket om en av Tysklands mest kjente menn gjennom tidene, Albert Einstein, og et av hans livsmotto.

Sjokkåpnet

Og selv om det unektelig har sett ut til at miraklenes tid har levd for tyrkerne så langt i mesterskapet, spørs det om Terim hadde innprentet del to av mottoet i Basel. For totalt motsatt av alt Tyrkia har vist i EM til nå– uten offensive Sanli Tuncay og Nihat i rekkene— regelrett sjokkåpnet Terims menn mot et skadefritt og toppet tysk lag.

Laget la seg høyt (!), presset tyskerne tilbake, og anført av Colin Kazim-Richards og Hamit Altintop løp de det tyske maskineriet i senk den første timen. Det blir derfor ikke feil å si at det var ren og skjær uflaks som gjorde at laget ikke ledet til pause.

1-1 på resultattavla, ja vel. Men 9-1 i skudd på mål etter 1. omgang sier en god del om kampbildet.

For da Ugur Boral traff urent, men nok, på returen etter et tverrliggerskudd etter 22 minutter, kunne Colin Kazim-Richards ha scoret to mål på egen hånd allerede.

I stedet var tyskerne heldige, da Bastian Schweinsteiger, som mot Portugal, snek seg inn på første stolpe og ekspederte et Lukas Podolski-innlegg i mål bare fire minutter senere.

Lahm fikk revansj

Etter pause fortsatte Tyrkia å løpe. Og selv om Phillip Lahm antakelig burde hatt straffespark, og også Thomas Hitzlsberger skjøt godt etter drøyt 70 minutter, lå det ikke i lufta da Miroslav Klose headet tyskerne i ledelsen med ti minutter igjen å spille, etter en stor keepertabbe av Rustu Recber- – Jeg visste at det kom til å bli tett også etter det. Vi har jo sett tyrkerne i deres tidligere kamper. Heldigvis var vi effektive og scoret tre mål selv om vi ikke hadde mange sjanser, sa spissen etter EM-dramaet

For det var dette med tyrkiske snuoperasjoner: Høyreback Sabri gjorde forarbeidet, Sentürk sto foran mål, og 2-2. I det 86. minutt.

– Tyrkerne spilte godt, og de virket friskere enn oss. Kanskje var det ingen fordel for oss å ha lengre pause enn dem. De hadde iallfall ingenting å tape, sa Tysklands kaptein Michael Ballack etter kampen.

Vi satt egentlig bare og ventet på ny tyrkisk scoring da imidlertid Phillip Lahm fikk revansj for straffesituasjonen på overtid, etter et innlegg fra høyresiden.

Dermed endte det tyrkiske eventyret i Basel, mens Tyskland er klare for finale søndag.