FotballEuro 200825.06.2008Tyskland v TyrkiaFoto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYJubel v.l. Bundestrainer Joachim Loew, Co-Trainer Hansi Flick DeutschlandEURO 2008 Halbfinale Deutschland - Tuerkei 3:2 Foto: Digitalsport

– Jeg er helt ferdig. Det var en vanvittig kamp med berg-og-dalbane helt til siste sekund. Vi greide det, og det gjør meg naturligvis lykkelig, sa han.

– I garderoben var det en blanding av utmattelse og overveldende glede. Vi var ikke særlig gode i dag, ikke i noen av omgangene, men vinnermålet var iallfall et flott angrep.

Löw ble landslagssjef etter å ha vært assistent for Jürgen Klinsmann på veien mot VM-bronse i 2006. Nå har han klatret ett hakk lenger enn forgjengeren, og målet er å gå helt til topps. Det blir i så fall Tysklands første tittel siden EM-gullet i 1996. – Vi har en vinnermentalitet, og vi vil selvsagt vinne finalen, sa han.

Kaptein Michael Ballack er enig i at det var moralen som reddet Tyskland.

– Vi gleder oss stort. Vi brukte mye krefter, og vi var ikke særlig gode i første omgang, men vi bet tennene sammen og viste kjempemoral, sa Ballack.

Finale-dobbel

Han var som vanlig høyt og lavt, men fikk ikke spillet til å gli i sin nye rolle som hengende spiss. Det er ikke alle i det tyske laget som er begeistret for den nye 4-2-3-1-formasjonen, men Ballack har gått sterkt inn for den.

– Tyrkerne spilte godt, og de virket friskere enn oss. Kanskje var det ingen fordel for oss å ha lengre pause enn dem. De hadde iallfall ingenting å tape, sa han.

Chelsea-spilleren er helt alene om å få med seg mesterligafinale og EM-finale i år. Han håper å gå av banen som vinner denne gang.

– Naturligvis er vi optimister. Sjansen for seier er stor. Når vi har kommet så langt og har sikret finaleplass så er det fantastisk, sa han.

(©NTB)