I går sendte Runar Espejords drømmetreff TIL i ledelsen mot Strømsgodset, som endte i årets første seier for "Gutan".

Volleyskuddet fikk terningkast seks av Mads Hansen i TV2s fotballstudio, mens avisa Nordlys sammenlignet målet med Marco van Basten.

Etter kampen skrøt også Morten Gamst Pedersen voldsomt av TIL-spissen.

— Det er nesten litt rart å si det om en nordnorsk spiller, men han er en ganske komplett spiss. Han har litt av alt, sier Pedersen til iTromsø.

— Det handler om han villig til å gjøre jobben. Han må være fokusert hele tiden. Når du er så begavet, så må du du bruke det. Runar er en "laidback" type. Han må være på sin måte, men må dyrke ferdighetene sine, fortsetter 34-åringen entusiastisk.

"Santa Cruz-light"

Morten Gamst Pedersen sammenligner TILs 20 år gamle spiss med en gammel lagkamerat i Blackburn: Roque Santa Cruz scoret 26 mål på 67 kamper som lagkamerat med Gamst, før ferden gikk til Manchester City.

— Han er også storvokst og har hele registeret på en måte. Runar har hele pakken med at han kan gjøre så mye forskjellig. Han har kjempegod teknikk, er bra i lufta, er en bra avslutter og har bra fart også, skryter Pedersen.

- Har han potensialet til å bli Premier League-spiller en dag?

— Det er mange som kan bli Premier League-spillere, han han har en forutsetning med de kvalitetene han har. Runar har alt i seg. Hvis han jobber hardt har han en fantastisk fremtid foran seg, sier veteranen.

Espejord selv setter pris på rosen fra Gamst Pedersen.

— Morten har hatt en fantastisk karriere, og spiller enda fotball sammen med oss. Det er bare å ta til seg alt han har å komme med, og hva han har å si. Han motiverer meg bare til å jobbe videre og score så mye mål som mulig, sier Espejord til iTromsø.

20-åringen scoret attpåtil mot Godset med feil fot. Han er egentlig best med den høyre.

— Jeg er bedre på å time akkurat denne type skudd med venstre enn med høyre, sier Espejord til iTromsø.

— Fint hvis Runar er Runar

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen beskriver Espejord som et "spesielt talent".

— Vi rundt Runar må sette pris på at han kan ha det artig og fint med fotballen i TIL. At man ikke legger så mye press Runar. Han liker å spille fotball, og det er viktig å ha som drivkraft, sier Johansen.

Han mener spissens "bedagelige" stil fører noe positivt med seg.

— Det er veldig fint hvis Runar er Runar. Han er komfortabel med den personen han er. Han har utrolig styrke med det han gjør. Han leverer under press. Det har også sammenheng med at han er seg selv.