ALFHEIM: Endelig var han tilbake i kamp for TIL på Alfheim, Morten Gamst Pedersen. Eller bare Gamst’n som han kalles. Det er fryktelig lenge siden han spilte siste kamp for TIL og ble hentet til Blackburn av Graeme Souness i 2004 – nærmere bestemt 4.263 dager.

– Det er ikke verst, det, sier finnmarkingen om statistikken.

Han hadde nok ikke sett for seg TIL-spill igjen for et par år siden.

– I fotball vet du aldri, det er det som er så artig. Plutselig dukker det opp ting og tang. Det var morsomt å være her i dag, få lov til å komme inn og spille en halvtime. Det er en god følelse, og når du vinner i tillegg er det kjempeartig, sier Morten Gamst Pedersen til iTromsø.

Godt innhopp

34-åringen viste at både venstrefoten og spillerforståelsen er like god som i glansdagene. Han og de to andre innbytterne, Thomas Lehne Olsen og Sofien Moussa, gjorde det meget bra da TIL halte i land 2-0 mot Godset.

– Man har spilt og vært med på litt og det er morsomt å få være med på og bruke de tingene, kanskje roe litt ned og ikke stresse så mye med ballen. Men klart: Det er mye hard jobb fra alle på laget, som står bak denne seieren. Det er godt å få være med på det, sier Gamst Pedersen.

Bare overkropper

Isberget hyllet Gamst’n i bare overkropper med bokstavene til Gamst’n på brystet.

– Det var noen som snakket litt sammen på forhånd. Jeg ble spurt av lederen i Isberget, Alf Edvard (Masternes), om å stille opp til det, sier supporter Marius Helgå.

– Det er jo kjempeartig å få en slik stjernespiller tilbake. Samtidig skal jeg innrømme at jeg var litt småskeptisk da det ble snakk om en overgang i vinter. Det var noen uttalelser fra han for noen år tilbake, som var litt uheldig. Men jeg bestemte meg kjapt da Gamst’n ble klar for TIL at jeg skulle nullstille og la ham få sjansen til å bevise at det er TIL som gjelder, sier Helgå.

– En fin gruppe

Gamst Pedersen vurderer TIL-laget slik:

– Det er mye blanding i laget; ungt og litt mer rutine og noen nasjonaliteter. Men det er en grunnbase av nordlendinger, som er sunt for landsdelen og Tromsø. Spillere som Runar (Espejord), Mikael (Norø Ingebrigtsen), Fredrik (Michalsen), Jostein (Gundersen) — det handler litt om hvor god de vil bli selv også. De må være villig til å gjøre det som skal til for å bli best. Det er en fin gruppe, men vi må ikke ta av. Vi har bare spilt fire kamper.

– Det har vært solid til nå, og så får vi bygge videre på dette. Det kan fort gå to skritt fram og tre tilbake. Vi må bygge videre på den solide defensive plattformen og det offensive, legger han til.

I Isberget var man meget godt fornøyd med innhoppet til den hjemvendte sønn.

– Jeg synes vi var i ferd å begynne å slite litt, men det ga seg litt da Gamst’n kom innpå. Det var en veldig oppløftende slutt på kampen. Vi greide å holde tett, og det var helt suverent at det andre målet kom, sier Marius Helgaa.