ALFHEIM: Etter sjokkstarten med baklengs i første minutt mot Molde i serieåpningen har TIL holdt buret rent i 359 minutter – eller nesten seks timer.

– Det er selvfølgelig strålende. Vi hadde litt tur mot Odd. Men først og fremst er det kvaliteten vår som gjør at motstanderen får få sjanser, og vi er veldig vanskelig å slå, sier TIL-trener Bård Flovik til iTromsø.

Magnus Andersen og de andre Tromsø-spillerne holder tett. Foto: NTB scanpix

– Vi er gjerrige og slipper ikke inn mye. Å ha det i ”bunn” og så bygge videre på det offensive er viktig, sier Magnus Andersen.TIL har tidligere ofte blitt omtalt som et Robin Hood-lag, et lag som kan ta mange storskalper på Alfheim, men som også omtrent kan tape mot hvem som helst.

Kanskje man heller nå skal kalle TIL for et Onkel Skrue-lag.

– Ja, vi er det, men heller det! smiler Andersen.

LES OGSÅ:

– Nekter å tape

– Det er bedre å begynne med å tette igjen, og så kommer målene. Renner det inn baklengs, er det verre å jobbe. Vi nekter å tape og det er deilig. Vi er storfornøyde, fortsetter Andersen.

TIL tok sin første seier for sesongen mot Godset. I de tre første ble det uavgjort mot Molde, Start og Odd.

– Det er så nydelig med tre poeng. Det jobbes hardt for det i dag, det er det ingen tvil om. Jeg tror man kunne se det på oss i dag, sier Andersen.

Klassescoring

Han kunne gitt TIL ledelsen i første omgang, men skjøt over fra to meter.

– Jeg fikk ballen midt på leggen. Det er så dårlig, men jeg skal ikke la det ødelegge dagen. I dag går tre poeng og laginnsats foran at jeg bommet. Det at jeg klarer å komme tilbake og ikke lar det prege resten av kampen er viktig, sier finnmarkingen.

Like før pause scoret Runar Espejord på volley etter et nydelig innlegg. I andre omgang var det innbyttershow. Sofien Moussa fastsatte sluttresultatet til 2-0 med et perfekt hodestøt på innlegg fra Thomas Lehne Olsen.

– Hvor godt er dette TIL-laget?

– Vi ser at det legges ned mye arbeid, og folk jobber for hverandre. Vi begynner å se konturene av noe veldig bra, sier Magnus Andersen.