GRIMSTAD (fvn.no): For ni dager siden ble kvalikkampen mellom Jerv og Mjøndalen ble avbrutt like før pause. De siste 45 minuttene skal spilles førstkommende lørdag på Levermyr. Mjøndalen-spillerne hadde en dårlig opplevelse sist, og to spillere måtte ha legehjelp etter å ha kjent kulda på kroppen.

— Jeg hørte Mjøndalen-spilleren syte som noen gale utpå der. Ingen av Jerv-spillerne nevnte det en eneste gang til dommeren, sa Andersen etter kampen.

Mandag hadde TV2 et innslag fra Mjøndalen-leieren, der Christian Gauseth og et par lagkamerater ladet opp til oppgjøret lørdag i badstu.

— Glenn er veldig opptatt av å være en tøffing. Akkurat nå er han vel ute og isbader i Grimstad, eller klatrer et fjell, eller et eller annet sånt. Vi har ingen som er så tøffe, eller ingen som er opptatt av å vise hvor tøffe de er. Vi er mest opptatt av å spille fotball vi, sa Gauseth.

Det var elendige forhold da Jerv og Mjøndalen møttes i kvalikkampen i Grimstad for snart halvannen uke siden. Lørdag spilles de siste 45 minuttene av kampen. Foto: DIGITALSPORT

— Lite høytidlig

Andersen bare ler av svaret til Mjøndalen-profilen.

— De får spøke og tulle akkurat som de måtte ønske, det går bra, sier Andersen til Fædrelandsvennen.

— Hva synes du om kommentarene han kommer med?

— Det er bare artig. Det er gøy at de tar seg selv så lite høytidlig, det gjør også vi i Grimstad, sier Andersen.

Han står for det han sa etter oppgjøret 6. november.

— Det er dommeren sin oppgave å bestemme om kampen skal gå eller ikke, ikke spillere. De prøvde å påvirke dommeren i alle perioder av kampen, og sånn opptrer ikke vi, sier Andersen.

Slik så Levermyr ut mandag morgen. Styreleder Per Gunnar Topland sier at alt tyder på at banen blir klar til andreomgangen i kvalikkampen mellom Jerv og Mjøndalen.

— Helt glimrende

Jerv-trener Arne Sandstø liker at det blir litt ordkrig før de siste 45 minuttene skal spilles.

— Glenn er ute og smeller litt selv, og det synes jeg er helt glimrende. Jeg synes det er altfor lite sånt i norsk fotball, sier Sandstø.

Han mener lignende uttaleleser har en tendens til å bli negativt vinklet av media.

— Jeg skal garantere det at når Glenn treffer Gauseth, så ler de bare av det, for de synes det er gøy selv. For det blir litt blest, og litt halvveis drittslenging. Men det er ingen som sier noe vondt om hverandre, sier Sandstø, og fortsetter:

— Jeg mener media bør ta litt ansvar, og bygge opp under, uten at man skal lage en skandaleoverskrift, for å få enda flere klikk. Da ødelegger man det gøye, og da er det til slutt bare Glenn og Gauseth som tør. Da får vi ordentlig kjønnsløse fotballspillere, sier Sandstø.