BÆRUM (fvn.no): — Hvis du ser på de lagene som er igjen. To lag spiller på kunstgress, og ett spiller på gjørme. For fotballens del kan det være like greit å spille på kunstgress, sier Inge Andre Olsen, sportslig leder i Stabæk.

Det var aldri noen tvil om hvor seieren ville ende på Nadderud. Det var klasseforskjell på lagene, og etter 3-0 til Stabæk, klatret vertene opp på 14. plass i eliteserien.

Nå venter 1. divisjonsmotstand for bæringene. Kongsvinger er allerede klare for neste runde, og møter vinneren av Jerv og Mjøndalen. Det oppgjøret ble avbrutt halvveis lørdag, etter elendige forhold på Levermyr.

Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, frykter underlaget på Levermyr om de møter Jerv i eliteserie-kvaliken. Foto: NTB Scanpix

— Så ikke bra ut

Det kan ta opp mot to uker før en vinner er kåret i den kampen. Nå venter en landslagspause, før Kongsvinger møter Rosenborg i cupfinalen 20. november.

— Det så ikke bra ut den kampen som gikk på lørdag, sier Olsen.

I fjor var banen på Levermyr knallhard under kampen mellom Jerv og Start.

— Vil dere helst ikke reise til Grimstad?

— Vi tar det som kommer. Jeg synes spillerne våre viste enorm kampvilje mot Start. Det masse løpskraft, dueller, og vi vant andreballer. Sånn blir det hvis vi møter Jerv i Grimstad, antageligvis, sier Olsen.

Kan møte gamleklubben

Den tidligere Jerv-helten Ohi Omoijuanfo var kampens store profil mot Start med sine to nettkjenninger. I fjor scoret han 15 for Jerv i serien, og scoret også i kvalifiseringen mot Start.

— Det hadde vært gøy å møte Jerv i kvalifiseringen, selvfølgelig. Men det hadde vært kjipt å være del i at de ikke rykker opp, for vi skal ikke ned, sier Omoijuanfo til Fædrelandsvennen.

- Er Levermyr den verste banen dere kan komme til?

— Ja, det er det da. Vi spilte på is i fjor mot Start, og Levermyr så ikke så bra ut mot Mjøndalen heller. Banen vår var ok mot Start, men det blir tøft å opprettholde standarden gjennom november, sier Omoijuanfo

- Kniven på strupen

Det var en lettet Stabæk-gjeng etter seieren mot Start, men det gjenstår fortsatt to tøffe kamper før eliteserieplassen er sikret.

— Dette var en kamp der vi spilte med kniven på strupen, og presset var enormt. Start hadde ingenting å spille for, sa alle. Men alle de som har spilt fotball selv, vet at når du spiller uten press, kan det gå begge veier, sier Olsen.