Fredrikstad hadde tre strake seirer i bagasjen, og ønsket seg sårt en fjerde mot Vålerenga. Jørgen Horn var kanskje den som hadde aller mest lyst på tre poeng mot de blå fra Oslo øst. Midtstopperen lærte seg faget på Valle, men forlot Vålerenga på en måte som ikke var helt som han hadde sett for seg i ungdomsårene.

— Selvfølgelig er det spesielt å møte Vålerenga. Det var klubben min i alle år, og fremdeles synes jeg det er spesielt å spille foran Klanen, sier Horn.

Han og FFK kjempet som løver etter pause, og rettet opp mange feil som ble gjort før hvilen. Men det holdt bare til redusering, og poengene ble med i kofferten til Martin Andresen og VIF.

For komfortable

- Det er bare rett og rimelig at vi taper hvis du ser på 1. omgang. Etter pause er vi bedre. Men før pause er det årsverste, da opptrer vi som et nedrykkslag. Men vi dominerer i 2. omgang, sier Horn.

Kapteinen har ingen fullgod forklaring på svikten innledningsvis, men prøver seg på en hypotese.

- Kanskje vi hviler på laurbærene? At vi blir litt for komfortable, og tror vi bare skal gå ut å plukke den fjerde strake seieren. Vi fikk merke at det ikke fungerer sånn. Det må kjempes hele veien, sier Horn.

Han tror allikevel at innsatsen som ble lagt ned i 2. omgang kan bidra til at Fredrikstad viser tenning fra start mot Haugesund. For fremdeles har FFK kniven på strupen i bunnstriden.

— Vi er klar over tabellsituasjonen. Vi ønsket oss veldig den fjerde i banken, men nå må vi bare kjempe hardt videre, sier Horn.

Billige mål

Det er trener Trond Amundsen enig i. Han måtte ta i bruk utestemmen i garderoben i pausen.

- Det var en veldig dårlig 1. omgang, og jeg måtte bruke litt høy røst. Vi løfter oss mye, og det er total dominans i 2. omgang. Vi fortjener poeng, men de målene vi slipper inn kan vi ikke slippe inn hvis vi skal vinne kamper, sier han.

Amundsen mener det blir avgjørende å luke bort personlige feil fremover.

— Det holder ikke med sånne feil. Da sprer det seg nervøsitet. Men etter pause er det bra, gjentar treneren.