Fredrikstad-Vålerenga 1-2:

Etter en forsiktig start på kamp fikk hjemmefansen hjertet i halsen da FFK-keeper Jon Masalin fomlet ballen over dødlinjen etter ni minutters spill., VIF produserte to-tre gode muligheter etter den påfølgende corneren, men Masalin gjorde opp for seg med en god redning på forsøket fra Qaka.

De første 18 minuttene var det mest frem og tilbake, uten at det blir de helt store sjansene. Martin Pusic kom til et par halvsjanser mot gamle lagkamerater før Mohammed Fellah ville vise at han fortjener en plass i Drillos tropp.

Først så det ut som han hadde somlet bort en god mulighet for å vri spillet, men det endte allikevel med et innlegg som gikk over hodet på FFKs to stoppere, og en utrusende Masalin. På bakerste kom Morten Berre som enkelt kunne styre inn 0-1. ## Gode redninger

Fredrikstad tok avspark, og så gikk Vålerenga rett i angrep igjen. Fellah presset Grorud til å gjøre feil, og stjal ballen fra stopperen. Skuddet alene med Masalin gikk like utenfor stolperoten til ny corner. Hjørnesparket havnet i en mølje foran mål, og ballen så ut til å være inne da Masalin på finurlig vis klarte å slå den ut — fra liggende posisjon.

Så stilnet det igjen, og først i det 42. minutt steg temperaturen da Fellah ble felt av en klønete Tripic. Felleh var så vidt innenfor sekstemeterstreken, og Torgeir Børven gjorde ingen feil på straffen.

På 0-2 så det mørkt ut for hjemmelaget, men FFK kjørte på etter pause. Vertene presset på, og skapte mye de første seks-sju minuttene. Andreas Landgren kom aller nærmest da han avsluttet på volley etter et godt innlegg fra Tripic.

VIF hadde også sine sjanser, og bare en god Landgren forhindret at Vålerenga avgjorde kampen da gjestene kom to mot én.

Omsider redusering

Kampen svingte, og FFK fikk omsider sin uttelling. Høyreback Aleesami gjorde alt på egenhånd, men han klarte ikke å drible seg helt over mållinjen. Backens gode raid corner i det 57. minutt.¨

Innlegget nådde Jørgen Horn på første stolpe. Midtstopperen nikket mesterlig i bakken, og ballen gikk i mål på bakerste stolpe, via Robert Stene.

Etter reduseringen hadde FFK ballen mest, og i det 69. spilleminutt burde Grorud klart å dunke inn utligningen. Men Lars Hirschfeld gjorde en feberredning, og nektet FFK-scoring. Et stormløp av de sjeldne fulgte. Hjemmelaget dyttet tidvis opp begge midtstopperne, og byttet inn både Alex Valencias og Nenad Sreckovic, men til tross for enorme sjanser maktet ikke Fredrikstad å utligne.

Dermed klatrer VIF opp på 5. plass på tabellen, mens FFK fremdeles kjemper for livet i bunnstriden. Fredrikstads argeste konkurrenter Sandnes Ulf og Sogndal tok begge poeng søndag. De tre øverste plasseringene i serien, samt seier i cupfinalen, gir europacupspill.