BEITOSTØLEN: På 10. året er den tidligere olympiske gullgutten og verdensmesteren i gang med sitt langløpslag. På Beitostølen er det lett å få øye på tigrene i Team LeasePlan, som er kledd i oransje og sort.

For første gang har en kvinne fått plass i denne stallen av 10 løpere, og totalt 21 med støtteapparatet. Bortsett fra Lina Korsgren (29) er alle menn.

Og slik så det lenge ut til å bli, hvis ikke Alsgaard ble overtalt til å ta et møte med den svenske løperen på Værnes i mai.

— Jeg dro dit med beslutningen om at vi heller ikke denne sesongen skulle ha med kvinnelige løpere. Det fantes ingen gode kandidater, og derfor hadde jeg besluttet at vi skulle fortsette med et rent herrelag.

Thomas Alsgaard og Line Korsgren er klar for en sesong sammen på tigerlaget. Han som daglig leder, hun som lagets første kvinnelige løper. Foto: METTE BUGGE

— Hva skjedde?- Vår kvinnelige trener da, Johanna Ojala, syntes at jeg burde møte henne. Da ble jeg kraftig overbevist om at hun var den rette. Det ble ganske fort tydelig at Lina var litt utypisk, hun tenkte annerledes, virket veldig offensiv og hadde gode verdier. Dette var rett før en samling vi skulle ha, og jeg sa det var vanskelig å få henne med til den, siden alt var booket. Hun sa det ikke var noe problem, for i Åre der hun bor, skulle skiheisene stoppe. Da kunne hun trene staking oppover i alpinbakken, forteller Alsgaard.

På torsdagens pressekonferanse sa Lina Korsgren følgende:

— Jeg drives av utfordringer. Jeg ville gjerne gå på det beste herrelaget, som jeg anser LeasePlan for å være. Og jeg liker ikke at Vegard Ulvang sier at det bare er de store, sterke guttene som kan stake. De ti beste jentene i det siste Vasaloppet gjorde det. Jeg staket hele veien i alle konkurranser i fjor, sier den svenske jenta.

Hennes hovedmål er å vinne Vasaloppet denne sesongen.

Større bredde

Det var ingen tvil om at hun var den rette for Alsgaard.

Han angrer ikke et sekund for at han åpnet opp for 29-åringen. Hun har tilført lagkameratene masse.

— Og nå kan vi gå for totalcupen. I hvert renn er det én kvinne og to menn som teller, sier han.

Alssgaard, som er daglig leder og teamets eier, sier at den svenske langløperen har vært med påalt det herrene har deltatt på, det være seg rulleskigåing, løping eller styrketrening.

— Lina er ei tøff jente, utradisjonell på mange måter. Det er aldri noe klaging, og hun trener hardt. Og hvis du synes alpinbakken er fine for å trene staking oppover, da er det noe som er gærent, men viktig for langrenn. Det sier mye om hennes holdning. Hun har vært et løft for laget. Det er ett og slett en tigerholdning.

Har lenge vært på utkikk

Alsgaard beklager at ikke flere norske. Kvinnelige løpere tar steget til langdistanseløp.

Han har lett etter kvinnelige løpere i mange år, uten å finne de rette.

— Jeg skulle ønske at flere kvinner på høyt nivå ønsket å satse. Det er rom for flere kvinner i langløp, der man får muligheten for å satse profesjonelt, det er store konkurranser, gode pengepremier og muligheter for langrenn på heltid.

Hør siste Aftenpodden Sport. Høgmos avgang, cupfinalen, Carlsens VM-kamp og langrennsåpningen blir diskutert :