Ida Marcussen er bare nummer 33 etter første dag av sjukampen i London. Med 3428 poeng er hun hele 361 poeng bak tyske Jennifer Oeser på 12. plass. Olympiatoppen tok henne ut – under sterk tvil – fordi de mente hun kunne være en topp 12-kandidat. Nå er det toget høyst sannsynlig gått.

— Men du, husk at jeg bare har vært gjennom fire øvelser. Sjukamp er tøft, og det er ikke alle som kommer gjennom. Jeg har vist at jeg tåler en del. Kanskje kan jeg klatre i morgen, men det er vanskelig å si hvor høyt nivå og hva poengsummen blir til slutt , sier Ida Marcussen til Fædrelandsvennen.

Offensiv

Like i forkant hadde hun med entusiasme foran det norske pressekorpset hevder at dette slett ikke var resultater å klage over.

— Resultatmessig var dette absolutt en godkjent dag. Jeg er litt skuffet, for formen er litt bedre enn det jeg fikk vist, men det kommer tre nye øvelser i morgen, sier 24-åringen.

— Jeg er i mitt livs form. Da jeg satte mine perser tenkte jeg ikke så mye, bare lot beina gå. Nå spiller hodet meg av og til et puss, men resultatet er absolutt godkjent. Men meg og Lukas vet at det finnes mer. Og det skulle jeg gjerne vist her, sier Marcussen.

Hun leverte følgende resultater fredag: 14,08 (100 m hekk), 168 (høyde), 13,46 (kule) og 25,15 i kule.

3428 poeng er bare ti poeng bak poengsummen hun hadde etter fire øvelser da hun satte norsk rekord. Men da hadde hun en fantastisk dag to. For å toppe den rekorden må hun prestere bedre enn rekken 6,47 i lengde, 51,02 i spyd og 2.13,69 på 800 meter.

— Hvis jeg en dag får det lille ekstra, er jeg plutselig 100-200 poeng foran rekorden etter første dag, sier Marcussen.

I EM i Helsingfors i juni leverte hun årsbeste med 6073 poeng. Da hadde hun 3455 poeng etter fire øvelser.

Sjukampen fortsetter med lengde klokken 11.05 i morgen formiddag.