— Dette syns jeg ikke noe om i det hele tatt. Kjempetrist! sier leder av NM-komiteen, Inger B. Stensland.

I tiden 24.-26. august avvikles NM på Kristiansand stadion, men altså uten sørlandsjenta.

— Hun har blitt profilert i avisene så mye, og nå hadde hun sjansen til å vise seg frem for hjemmepublikumet. Vi har også brukt henne som en av våre PR-figurer i NM-avisen. Også i forhold til klubben hennes (Våg) er dette veldig dumt, sier Stensland.

- Hva er begrunnelsen?

— Trener Lukas Udelhoven har ringt meg og fortalt at hun er i så god form at hun heller vil delta i en mangekamp i Nederland. Der blir det mer flyt i øvelsene enn å stille opp i et par øvelser i NM, sier en skuffet Stensland.

- Tung valg

— Jeg har ringt Stensland, Svein Arne Hansen og Kalle Glomsaker (nestleder NM-komiteen) og beklaget, men Ida har hatt en tung sesong og må bygges opp igjen. Det er veldig beklagelig at hun ikke kan være med i NM, sier Udelhoven til Aftenposten.

- Betyr det ikke noe å støtte den lokale arrangøren?

— Jo, egentlig. Derfor har jeg snakket med alle involverte. Jeg forstår at de er skuffet, og vi er skuffet vi også. Men Ida vil prøve å finne flyten i Nederland. Så får vi heller diskutere i etterkant.

- Faller dette i god jord hos sponsorene?

— Familie og sponsorer hadde sikkert ønsket å se henne på hjemmebane, men vi har gode støttespillere som skjønner at Ida må velge, sier Lukas Udelhoven.

Det vil nok vise seg når alle sponsorkontraktene utløper etter denne sesongen.