Ida Marcussen føler seg i kanonform foran sjukampen, som går av stabelen fredag og lørdag denne uken.

— Jeg er bedre enn jeg aldri har vært før. Formen er helt på topp, sier 25-åringen.

Det var en sprudlende Kristiansand-jente som deltok på pressemøte i ettermiddag, sammen med sprinteren Ezinne Okparaebo, sleggekaster Eivind Henriksen og 1500 meter-løper Henrik Ingebrigtsen.

Og der hun i de siste mesterskapene har gjort seg mindre interessant for mediene, som følge av en rekke skuffende resultater, skulle alle ha en bit av henne onsdag ettermiddag.

6073 poeng i EM i juni, hennes beste sjukamp på fire år, har bidratt til at det ikke lenger bare er hun selv og trener Lukas Udelhoven som har forventninger.

— Jeg håper hun fortsetter utviklingen fra de siste konkurransene. Vi og Olympiatoppen har tatt henne ut fordi vi mener hun har et topp 12-potensial, og da må hun erfaringsmessig opp i 6300 poeng. Vi mener det er mulig, sier Ronny Nilsen, sportssjef i Norges Friidrettsforbund.

— Målet er å smelle til. Jeg skal gå ut på banen og nyte hvert øyeblikk, og da er alt mulig, sier Marcussen.

Norgesrekorden hennes på 6226 poeng er fra 2007. — Den motiverer noe vanvittig, og er et naturlig mål. Nå er jeg bedre enn jeg var den gang, og har allerede denne sesongen ligget foran den etter første dag. Jeg skal angripe den, sier en svært offensiv Ida Marcussen.