67 minutter var spilt da dommer Espen Berntsen havnet i fokus i onsdagens oppgjør mellom Sandefjord og Viking på Komplett.no Arena.

Mame Niang steg til værs på et innlegg og headet ballen mot det høyre hjørnet til Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen. Sisteskansen reddet ballen, men var den over mållinjen?

Etter kampslutt var ikke Viking-spissen i tvil. Det skulle vært godkjent scoring.

Det er ikke onsdagens kampleder Espen Berntsen enig i.

Les også:

– Jeg har ikke sett tv-bildene, men fra den posisjonen jeg har på banen, har jeg god innsikt. Jeg er helt sikker på at hele ballen ikke var over mållinjen, sier Berntsen til Aftenbladet.no dagen etter oppgjøret i Sandefjord.

Trodde den var inne

Den omdiskuterte situasjonen kom på et avgjørende tidspunkt kampen. Drøyt fem minutter tidligere hadde Fenan Salcinovic gitt Sandefjord ledelsen 2–1. Viking-trener Uwe Rösler var etter kampslutt i går ikke i tvil om at Niangs heading hadde vært over mållinjen.

Web-tv:

Sandefjord-stopper Alexander Gabrielsen fikk også med seg situasjonen. Han sto to meter fra keeper Bugge Pettersen, og også han ventet bare på at dommeren skulle signalisere for scoring. Slik ble det ikke.

Hele ballen skal over

– Jeg har en assistent som også står korrekt plassert, selv om Sandefjords keeper Espen Bugge Pettersen ligger litt i veien for han.

– Men som sagt, jeg er helt sikker på at hele ballen ikke er over mållinjen, og det skal den som kjent være, sier Berntsen.

Dommeren var ikke hjemme fra kampen før klokken 01.00 natt til torsdag, og han har ikke fått sett situasjonen på tv.

– Jeg ser at deler av ballen er over linjen, og det er en indikasjon for meg at ikke hele ballen er inne. Det er slik jeg opplevde det fra den posisjonen jeg hadde i kampen, og da må jeg ta den avgjørelsen jeg gjorde, sier Berntsen til Aftenbladet.no dagen derpå.

Viking tapte oppgjøret i Sandefjord 1-3 etter at Børre Steenslid ga siddisene ledelsen i den første omgangen. I tur og orden scoret Ebrima Sohma, Fenan Salcinovic og Admir Rascic mot et særdeles svakt Viking-lag i den andre omgangen.

Web-TV:

Høydepunkter: Lyn-RBK | Start - LSK | Glimt - Stabæk | Molde - VIF | Godset - AaFK | Sandefjord - Viking