Prøvespilleren Baye Oumar Niasse har vist at han er flink til å spille fotball. Språkproblemer kan likevel ødelegge afrikanerens proffdrøm.

I Senegal snakker man fransk, ikke engelsk, og det gjør det utfordrende for Niasse å kommunisere med både trenere og medspillere i Brann.

Han snakker bittelitt engelsk, men som intervjuet med BT i går tydelig dokumenterte, er han ikke helt stø. Dette kan gjøre at Brann blir nødt til å finne en annen høyrekant.

— Han snakker engelsk, men ikke så mye. Det er avgjørende at man forstår hverandre, i alle fall ute på banen. Der kommer det gjerne kjappe, korte meldinger - og dem gjelder det å forstå, sier Branns sportslig administrative leder Rolf Magne Walstad.

Han legger til:

— Det ble sagt at han snakket engelsk, men den engelsken er dårligere enn hva vi hadde fått inntrykk av. Dersom han skal bli Brann-spiller, må vi jobbe en del med kommunikasjonen. Han har mange gode egenskaper som fotballspiller, men vi må kunne forstå hverandre.

Niasse beskrives som rask, sterk og målfarlig. Dersom beskrivelsen stemmer, har mannen det meste man forlanger av en høyrekant i norsk toppfotball. Teknikken er nemlig heller ikke så ille.

Tanken er å teste ut Niasse i onsdagens treningskamp mot FK Fyllingsdalen. I og med at spilleren ikke fikk reisepass etter Branns treningsleir i Tyrkia, ligger det i kortene at mannen så langt ikke har gjort seg uaktuell. Brann har, ifølge Walstad, en brukbar forståelse av hva spilleren vil koste. Dette skal Brann være i stand til å håndtere.

Men først skal han overbevise mot 2. divisjonslaget til Kjetil Knudsen.

— Det er en viktig kamp for meg, sier Niasse på engelsk.

- Du er klar over at den kan være avgjørende for meg?

— Ja. Jeg vil så gjerne.

— Hva er det du gjerne vil?

— Jeg vil være her. Brann er en god klubb for meg.