Fotballekspert?

Brann driver med langsiktig kartlegging av spillertroppen, og i den forbindelse har de blinket seg ut 17 år gamle Chima Akas som et ”langtidsprosjekt” på venstrebacken. Akas trente igjen med Brann i går, slik han også gjorde i fjor høst. 17-åringen beskrives som et av Nigerias største venstrebeinte talenter, men i motsetning til hva enkelte kanskje tror, holder ikke den nigerianske toppserien et spesielt høyt nivå. Akas er fast inventar på de aldersbestemte landslagene til det folkerike landet i Vest-Afrika, men vurderes neppe som en tilvekst til årets fortsatt slunkne Brann-stall.

— Hvis Hassan El Fakiri er 1-generasjons venstreback og Erdin Demir er 2-generasjons, har vi kanskje i Akas en 3-generasjons venstreback, undrer Rune Skarsfjord.

Akas starter ikke morgendagens treningskamp mot FK Fyllingsdalen, men kan komme til å få et innhopp mot den ferske 2. divisjonsklubben i Bergen.

- Han har en del spennende egenskaper og vi velger å overvåke ham nøye og ha ham her med jevne mellomrom for å kunne følge med på utviklingen hans. Han er veldig ung, men også veldig lovende. Et prosjekt for fremtiden, sier Rune Skarsfjord.

Håpet til den andre afrikaneren som trener med Brann, senegalesiske Baye Oumar Niasse, er at han ikke skal bli et langtidsprosjekt. Brann har behov for en høyrekant som kan gå rett inn på laget, men er ennå ikke sikre på om Niasse er mannen. Han testes fra start i morgen, og Skarsfjord er spent.

— Det er litt både og med ham. Han har noe ved seg, helt klart, men spørsmålet er om han kan gå inn her på kort sikt og gjøre en jobb for oss allerede denne sesongen. Det skal vi forsøke å finne ut av, sier Branns trener.