Ti strake hjemmeseirer på fort Marienlyst. Nå snuser Strømsgodset på Rosenborgs rekord med 13 strake eliteserieseirer på eget gress fra 1993 og 1994. – Jeg vet ærlig talt ikke hva som skjer med oss her på Marienlyst, men det er så sinnssykt deilig å vinne på hjemmebane. Og lørdag var det også et fullstappet Marienlyst mot Vålerenga. Det kan ikke bli bedre , sier matchvinner Marcus Pedersen til Drammens Tidende.

Før sesongen sa han til NTB at det er noe helt spesielt å spille foran GodsetUnionen.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO Høydepunkter Strømsgodset — Vålerenga 1-0

Strømsgodset — Vålerenga: Høydepunkter

Strømsgodset er på delt annenplass i norsk toppserie når det gjelder flest hjemmeseirer på rad med sine ti. Lillestrøm og Brann har også klart det tidligere, i henholdsvis 1986 og 2007/08. RBK hadde også ti strake i 1995/96.

De tre lagene ble alle seriemestere etter en slik seiersrekke. Elendig bortestatistikk gjør at SIF nok bør konsentrere seg om øvre halvdel.

– Alle statistikker er til for å brytes, men ikke vår hjemmestatistikk. Den skal bare vare og vare , sier SIFs sportssjef Jostein Flo og smiler lurt.

Godsets seiersrekke på Marienlyst startet 2. august i fjor da Vålerenga ble slått 3-0. I helgen kom VIF til Drammen nok en gang, og hovedstadslaget er foreløpig siste offer.

Strømsgodset neste hjemmekamper i serien er mot Odd (5/5), Stabæk (16/5), Tromsø (6/6) og Haugesund (18/7). (©NTB)