DRAMMEN (adressa.no): Etter en knallsterk sesong var Emil Iversen blant favorittene før verdenscupsprinten i Drammen. Der gikk det imidlertid langt tyngre enn tidligere i år.

Iversen ble slått ut allerede i prologen etter å ha gått inn til 37. plass.

— Litt som forventet

— Egentlig er det litt som forventet. Jeg får det ikke til å stemme noe særlig her i Drammen. Formen er bra, men jeg er dårlig her.

Etter løpet tok 24-åringen en lengre prat med det norske trenerteamet. Sammen ble de enige om at Iversen trekker seg fra lørdagens femmil i Holmenkollen.

— Hvis jeg skal gå fort i de siste konkurransene, så kan det lønne seg å stå over, sier han til Adresseavisen.

Skal trene i Trøndelag

Mens konkurrentene drar videre til Holmenkollen for å lade opp til helgas kraftanstrengelse, vender Iversen derfor nesen hjem mot Trøndelag.

— Jeg drar hjem for å trene. Kanskje går jeg litt kortere skirenn i helga. Jeg skal legge inn en ny grunnmur. Jeg tror jeg må gjøre det hvis jeg skal ha et håp om å gå fort i Canada.

Iversen tror at han uansett ikke ville ha vært en kandidat til de øverste plassene på lørdagens femmil.

— Det er kjipt, men jeg må bare ta noen valg. Jeg er ingen pallkandidat og i mine øyne er det viktigere å forsøke å kvalifisere seg til Canada, sier Varden Meråker-løperen.

Han legger til:

— Jeg har gått såpass mange gode skirenn og vil ikke ha det på meg at jeg er feig og står over. Jeg vil heller gjøre noe smart, for jeg har ikke gått så bra på slutten av sesongene tidligere.

Sterk trønderdag

Sprinten i Drammen ble en helnorsk festdag med Petter Northug som vinner, foran Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal og Finn Hågen Krogh.

En rekke trøndere leverte meget sterke prestasjoner. Lillebror Even Northug gikk inn til en meget respektabel 8. plass og kan med det snuse på en plass i troppen til verdenscupsprinten i Stockholm neste uke.

19 år gamle Johannes Høstflot Klæbo fra Byåsen ble nummer 15, mens tjueåringen Fredrik Riseth fra samme klubb ble nummer 23. Pål Trøan Aune fra Steinkjer ble nummer 27.