Maiken Caspersen Falla knuste alle under sprinten i Drammen. Foto: NTB Scanpix
Så glad var Maiken Caspersen Falla etter å ha sikret sin tredje strake seier i Drammen. Foto: Ørn Borgen, Aftenposten

Etter en periode med sykdom slo Maiken Caspersen Falla fryktelig tilbake på hjemmebane. I favorittløypene i Drammen er hun tilsynelatende helt uslåelig, og det var hun også onsdag ettermiddag.

Ingvild Flugstad Østberg tok tidlig føringen i finalen, slik hun har for vane å gjøre. På oppløpet var det hun og svenske Stina Nilsson som kom først inn på oppløpet. Men på de siste meterne kom Falla som en kule, og knuste rivalene på oppløpet med imponerende diagonalgang.

Falla ble dermed historisk, da hun er den første som har vunnet tre strake sprinter i Drammen. Hun tangerer samtidig Marit Bjørgen og Virpi Kuitunen i antall seiere i Buskerud-byen.

— Kult! Jeg trives veldig godt her, og oppløpet passer meg bra. Det er alltid en god følelse å ha med seg inn i løpet, sa vinneren til NRK, da hun ble fortalt at hun var historisk.

Så glad var Maiken Caspersen Falla etter å ha sikret sin tredje strake seier i Drammen. Foto: Ørn Borgen, Aftenposten

Slitt med sykdomFalla har slitt mye med sykdom denne sesongen, og rennet i Drammen var kun den sjette sprinten hun gikk i verdenscupen denne sesongen.

— Jeg har dessverre måttet se mange renn på TV, men prestasjonene til de andre jentene har inspirert meg veldig, sa Falla til statskanalen.

Hun kunne også innrømme at hun var overrasket over at formen var så god.

— Prologen var veldig tung, men heldigvis hadde jeg god tid på meg frem til finalen. Da merket jeg at et overskudd og en gnist kom snikende, sa Falla.

Dobbelt norsk

Østberg ble til slutt nummer to. Svenske Nilsson var tredje løper over mållinjen, men hun ble i etterkant plassert sist som følge av en forseelse i finalen. Nummer tre ble da russiske Natalia Matveeva.

Norge hadde hele seks norske kvinner i semifinalene i Drammen, men halvparten falt fra før finalen. Mari Eide og Kathrine Harsem klarte ikke å henge med på Østbergs hardkjør i det første heatet, mens Kari Vikhagen Gjeitnes ikke hadde krefter til å holde hele veien inn i den andre.