Yaya Touré har vært en av Premier Leagues største stjerner siden Manchester City kjøpte han fra Barcelona sommeren 2010. Men City-spilleren føler seg åpenbart dårlig behandlet i landet han spiller fotball i.

I et intervju med franske l'Equipe, går han hardt ut mot engelske medier og måten de har omtalt ham på, skriver Daily Mirror.

Touré hadde en strålende sesong i 2013/14 og scoret 24 mål da City vant både ligaen og ligacupen. I fjor ble det "bare" 12. — Jeg hadde akkurat blitt ferdig med en sesong hvor City ble nummer to i verdens tøffeste liga. Jeg hadde scoret 12 mål til tross for at jeg dro for å spille i Afrikamesterskapet for hjemlandet mitt og var skadet i to måneder og så blir jeg kritisert for å ikke score like mye som året før, spør han retorisk i intervjuet.

— Jeg scoret 24 mål, 20 i Premier League, og ingen nevnte det. Ingen anerkjennelse, ingen priser, ingenting. Du forstår min avsky, sier Touré.

Kun negativt fokus

Ivorianeren kritiserer det han mener er en kultur som kun omtaler det negative, og ikke bryr seg om det positive.

— Vi afrikanere liker å bli belønnet når vi gjør et godt arbeid. Bli anerkjent. For hvis vi blir anerkjent for vår virkelige verdi, vokser vi fortere. Det er det jeg tror.

Men i England har han opplevd det motsatte. Og ifølge ham selv, har det vært slik fra dag én. Da fikk han og City mye kritikk for hans store lønning.

— De spurte hva jeg, Yaya Touré, kunne forandre i Manchester City. Og så du hva som skjedde etterpå? Vi vant nesten alt. Jeg gjorde det. Vi gjorde det, for jeg var ikke alene, men ingen brakte det på banen. Det er den anerkjennelsen jeg ikke har som sårer meg. Det er smått avskyelig, sier han.

Vil ikke sønnene skal bli fotballspillere

Midtbanespilleren er så opprørt over behandlingen han mener han har fått at han ikke vil at sønnene hans skal følge i hans fotspor.

— Jeg vil ikke at de skal gjennomgå det jeg har opplevd. Det har såret meg, sier han i intervjuet.

— Det er det jeg har sagt til kona mi. Alle tror at jeg er fornøyd. Jeg har vunnet titler og har mye penger, men nei. Jeg er ikke fornøyd, forteller Touré.