Prisene øker for å se på den norske eliteserien på TV. Her intervjues Vålerenga-trener Kjetil Rekdal av Davy Wathne. Til høyre står Sandefjord-trener Lars Bohinen. Prisene øker for å se på den norske eliteserien på TV. Her intervjues Vålerenga-trener Kjetil Rekdal av Davy Wathne. Til høyre står Sandefjord-trener Lars Bohinen. Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix

TV 2 gjør det dyrere å se fotball fra i dag

Du kan ikke lenger velge å betale for enten norsk— eller engelsk fotball.

Det skriver Dagbladet tirsdag ettermiddag. Ifølge avisen har TV 2 nå laget en felles fotballpakke som inkluderer både engelsk— og norsk fotball. Pakken vil koste 449 kroner fra og med i dag.

— Dette gjelder bare nye kunder. Eksisterende kunder vil ikke oppleve en prisøkning i første omgang. Det er de som kjøper Tippeligaen, eventuelt Premier League i perioden etter 1. mars som vil oppleve en prisøkning. De som har tilgang nå vil stå på samme nivå i en stund til fremover. Hvor lenge, vet vi ikke, sier direktør for TV 2 Brukerbetaling Steinar Brændeland til avisen.

Det vil ikke være mulig å velge å kjøpe tilgang til én av ligaene. Ifølge Dagbladet tilsvarer prisøkningen 80 prosent for norsk fotball og 100 kroner ekstra for engelsk fotball. Er du allerede kunde, forblir prisen den samme frem til 1. august.

— Noen vil nok si at dette er bra, men andre vil oppleve en prisøkning og det er sjelden en hyggelig nyhet. Men det er et godt tilbud. Man får to av de beste ligaene i én pakke til en hyggelig pris, sier TV 2-direktøren.

Steinar Brændeland peker på høyere utgifter for kanalen som årsak.

— Vi har også en økning på kostnadssiden knyttet til rettigheter fremover som gjør at vi må ta ut en høyere pris i markedet, forteller han.

Fra neste sesong er det Discovery som har kjøpt rettighetene for norsk fotball.