CANMORE (adressa.no): For en drøy måned siden ble det kjent at Trond Nystad gir seg som landslagstrener for det suksessrike norske allroundlaget.

Fortsatt er det uklart hvem som blir hans etterfølger. Like uklart er det hva Nystad skal gjøre når langrennssesongen er over.

— Ingen automatikk

Så langt har han ikke fått en eneste henvendelse fra potensielle arbeidsgivere.

— Det stemmer, sier han til Adresseavisen.

- Er du overrasket over at ingen har tatt kontakt med deg?

— Nei, ikke i det hele tatt. Vi driver med langrenn, og vi synes jo selv at dette omtrent er det viktigste som skjer i verden. Men det finnes også andre ting som er viktige. Det er ingen automatikk for meg at selv om noen gutter fra Norge går fort på langrenn, så skal man bli overøst av jobbtilbud.

Åpner for Norge-retur

Nystad har nå vært på reise helt siden verdenscupen i Drammen tidlig i februar.

— Jeg har bestemt meg for ikke å bry meg noe særlig om det som skjer etter lørdagen (verdenscupavslutning i Canada). Når jeg kommer hjem har jeg tid til å se meg om og forhåpentligvis finne en jobb en eller annen plass. Hvis ikke blir det NAV, sier han med et smil.

Trond Nystad og kona Claudia ble nylig foreldre. De bor i Ramsau i Østerrike. Dagens herrelandslagssjef åpner for å flytte hjem til Norge.

Kan fortsette med langrenn

— Verden er liten, og det viktigste er å finne et sted hvor man trives og en jobb man trives i. Har man det, så kan det være hvor som helst.

Nystad åpner også for å fortsette som langrennstrener.

— Ja, men ikke i en jobb hvor det er like mye reising som nå. Når man har fått familie må man ta ansvar for det og være litt mer hjemme.