HOLMENKOLLEN (itromso.no): Verdenscupdeltakelsen i japanske Sapporo sist helg kan ha kostet mer enn det smaker for den unge skihopperen fra Tromsø.

– Jeg er egentlig ganske trøtt hele tiden etter Japan. Døgnrytmen har gjort meg ganske forvirret, sier Forfang, men legger kjapt til.

– Men jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal prestere i Kasakhstan.

Favoritt

Torsdag er først konkurranse i junior-VM og Forfang, regnes sammen med landsmann Phillip Sjøen blant favorittene til å gå helt til topps i Almaty.

– Det er vanskelig å sette seg resultatmål i hopp. Det er så mange faktorer som spiller inn. Du kan ikke gjøre noe med hvem som får gode forhold eller har gode ski, så det handler egentlig om å gjøre gode hopp ut ifra forutsetningene og se hvor det går, sier 19-åringen.

NM ble avlyst

Lørdag skulle han egentlig hoppe junior-NM i Holmenkollen som siste konkurranse før avreise, men til Forfangs store fortvilelse ble NM avlyst.

– Det har vel ikke blitt arrangert renn i Kollen på flere år. Det er alltid vind og styr her, sier han og legger ikke skjul på skuffelsen over at det ikke ble renn.

– Ja, klart. Når du har tatt turen til bakken, så vil du jo gjerne hoppe, sier Forfang.

Forfang går glipp av senior-NM som kolliderer med junior-VM, men åpner opp for å delta i junior-NM, hvis det passer seg senere i sesongen.

– Det blir nok arrangert senere i vinter og da trolig i Granåsen, så da hopper jeg nok om det passer seg, sier Forfang.