TROMSØ: Forfang gjør sine siste forberedelse foran helgens verdenscuprenn i japanske Sapporo og øyner muligheten til å gjøre sin beste verdenscupkonkurranse noensinne.

– (Anders) Fannemel reiser jo, men ellers er det flere av de beste som ikke reiser, så jeg håper og tror jeg kan gjøre det bra der. Jeg har aldri vært i Japan før og gleder meg veldig, sier Johann André Forfang til iTromsø.

– Tror på topp ti

Landslagstrener Alexander Stöckl mener Forfang absolutt har mulighet til å hevde seg i Sapporo.

– Johann har imponert meg veldig siden han ble med i verdenscupsirkuset. Han har hoppet stabilt og bra teknisk, så jeg tror topp ti er innenfor rekkevidde i Sapporo. Å kjempe helt i toppen tror jeg kanskje blir vanskelig, men det blir spennende å se, jeg tror Johann gleder seg veldig, sier Alexander Stöckl til iTromsø.

Forfang er allerede nummer 26 i verdenscupen og har så langt plukket med seg 119 verdenscuppoeng, har kvalifisert seg til 2. omgang i samtlige konkurranser foruten om i Bischofshofen og har to 12.-plasser som beste plassering, i Engelberg og Innsbruck.

VM-fokus

Etter de to konkurransene i Japan er det junior-VM i kasakhstanske Almaty. Der har Forfang høye ambisjoner.

– Jeg er nesten den eneste juniorhopperen som har vært med i 2. omganger i verdenscup, så det lover jo bra, men man vet aldri, plutselig dukker det opp noen man ikke har hørt om. Jeg har i hvert fall ambisjoner om en god plassering og i tillegg har vi et veldig godt lag til lagkonkurransen, så jeg gleder meg.

Etter det har Forfang som mål å slå storebror Daniel Forfangs rekord i Vikersundbakken på 214 meter, før et eventuelt uttak til VM i Falun.

– Jeg har vært den tredje beste nordmannen i verdenscupen siden jeg kom med og det er fem som skal med, så det er jo en drøm jeg har, sier Forfang.

Ifølge landslagstreneren har han gode sjanser til å bli en av de fem som reiser til VM i svenske Falun.

– Johann har absolutt mulighet til å komme med. Tre-fire hoppere er nesten klar, men han, Phillip Sjøen, Daniel Tande og et par andre er med i diskusjonen. Med gode prestasjoner fremover er sjansen ganske høy for at han kommer med til VM, sier Alexander Stöckl.