Den historiske kampen ble en nedtur for Ødegaard og Norge. Etter å ha holdt brukbart følge før pause, raknet laget fullstendig de siste 45 minuttene av oppgjøret. I oppgjørets siste 35 minutter scoret Kroatia fire ganger, og Alexander Tetteys scoring ble en mager trøst.

I mangel på gode alternativer, ble Ødegaard drillet på topp av landslagssjef Per-Mathias Høgmo på Marbella denne uken.

Mot Kroatia valgte Høgmo å starte med 16-åringen på topp sammen med Tarik Elyounoussi.

Dermed er Martin Ødegaard nok en gang historisk – nå er han den yngste spilleren som noensinne har spilt fra start i en EM-kvalifiseringskamp. Real Madrid-spilleren er i dag 16 år og 101 dager gammel.

Norges lag (4-4-2): ØrjanNyland - Martin Linnes, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli - *Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli - Martin Ødegaard, Tarik Elyounoussi.

  • Per Ciljan Skjelbred måtte tidlig ut med skade

Kroatias lag (4-5-1): Subašić – Srna, Ćorluka, Vida, Pranjić – Modric, Brozović – Perišić, Rakitić, Olić – Mandžukić.

martin.jpg Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Elabdellaoui skadetOmar Elabdellaoui – som normalt er blitt foretrukket av Høgmo på høyrebacken – spiller ikke på grunn av en skade.

Spissalternativene har vært få for landslagssjef Høgmo. Håvard Nielsen, som måtte hinke av tirsdagens trening med lysketrøbbel, er riktignok friskmeldt, men Mohammed Abdellaoue er langt i fra i toppform.

Stuttgart-spissen har ikke spilt en toppseriekamp siden 20. april i fjor.