ZAGREB: Når Per Høgmo befaler adlyder Tom Høgli. Mannen som egentlig er høyreback og har vært høyreback i omtrent alle sine fotballdager, får ikke spille høyre back når han kommer på landslaget.

Direkte klokken 18.00: Kroatia-Norge.

Dekker Høgmos trøbbel

Det er på venstre back at Høgmo har et problem. Dermed får veteranen med 43 landskamper (flest i troppen) oppgaven. Dermed må han gjøre en aldri så liten mental omstilling når han møter på jobb for sin gamle sjef fra Tromsø IL.

— Stort sett går det greit. Men ting blir jo omvendt i enkelte situasjoner. Spesielt kan det være litt kinkig i trange situasjoner hvor du må bruke ett tidel eller to lenger tid med ballen fordi du bruker feil fot. Sånn sett må du tenke litt annerledes, men det skal nå gå greit, forteller han.

Folkets lag: Bør Ødegaard starte? Si din mening

Men denne omstillingen har han nå vært gjennom såpass mange ganger at ikke plager ham mer.

— I starten var det litt uvant, men skummelt er det ikke. Jeg har lært meg til at går det ikke bra, så er jeg ikke god nok, forteller han.

Snart er han for gammel

31-åringen som spiller for FC København begynner å føle på konkurransen fra de unge i landslagstroppen.

— Ferdighetsmessig er de på et høyere nivå enn meg. Jeg henger så vidt med, sier han.

Han ser en lys fremtid for det unge norske landslaget. Men han er ikke sikker på at han er med på reisen videre.

— Jeg er 31, så det er vel likevel like før mine dager på landslaget er talt. Det kommer opp så mange nye gode spillere nå om dagen. Jeg skal i hvert fall ikke prøve å klore meg til en plass på landslaget, forteller en ærlig Høgli.

Og når han er ferdig i FC København går turen strake veien til Tromsø og TIL. Dersom de ønsker å benytte seg av hans fotballferdigheter.