Mandag klokken 10.30 samlet Kjetil Rekdal sine menn til sesongens første trening i Valhall. Ribberustne julefotballkropper begynte med lett jogging og noen moderate intervalldrag før fotballene ble hentet frem.

Erfaring og ungdom

Kjetil Rekdal og materialforvalter Pål Engebretsen på årets første trening.

Kjetil Rekdal har selv begynt å trene mer, men holdt seg på sidelinja og pratet villig vekk om den troppen han har til rådighet. Det er en blanding av erfaring (Kjetil Wæhler, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm og Moa) og unge lovende med lassevis av pågangsmot.Hvert eneste år de siste årene har det dukket opp unge spillere som har høste lovord og som har fått mye oppmerksomhet. Kjetil Rekdal tror at en av dem som kan bli sesongens fotballsnakkis er i hans spillerstall.

— Sander Berge har fysikk, tempo og mentalitet til å kunne overraske de fleste. Han er bare 17 år (blir 18 i februar – red anm.) og kan bli en av de store overraskelsene i sesongen som kommer, sier Kjetil Rekdal.

Fler som kan slå til

Vålerenga-treneren har flere unge lovende spillere som han tror kan slå til denne sesongen.

— Ghayas Zahid viste allerede i fjor hva som bor i ham. Herman Stengel er fortsatt bare 19 år gammel og Elias Omarsson viste også til dels i fjor hva han er god for. De har alle nå fått ett år til på seg, sier Kjetil Rekdal.

Denne første mandagen etter nyttår er Kjetil Rekdal glad for å være i gang igjen. Forrige sesong var ikke helt slik han skulle ønske det.

— Jeg er enig i at vi i fjor var litt skuffende. Men vi må se på utgangspunktet og vi må se på realitetene. Vi har en solid spillerstall, men vi har ingen stjerner som i Rosenborg, Molde eller Strømsgodset for den del. Det er ikke opplagt at vi er et topplag, men klubbens potensial tilsier vi at vi er det på sikt, sier Rekdal.

  • Mer om hvem som har kommet og hvem som har gått i Vålerenga:

Neppe flere innkjøp

Han har nå en spillerstall han er fornøyd med under de rådende økonomiske forholdene i klubben.

— Det er hverken lønnsfest eller kjøpefest i Vålerenga. Vi har en solid spillerstall som vi har bygd opp de siste årene. Det sikkert noen som håper at vi gjør noen krumspring til på overgangsmarkedet. Det kan vi ikke gjøre nå. Det får eventuelt bli inn mot neste sesong, dersom vi gjør en god sesong og får styrket økonomien, sier Rekdal.

Det eneste som kan rokke ved dette er at noen av spillerne som allerede er i stallen blir solgt før sesongstart. Da kan Rekdal bli nødt til å hente inn nye spillere.

Dermed kan han avskrive alle løse rykter om at John Arne Riise skulle være aktuell for klubben. Riise trente med Vålerenga i perioder i fjor høst.

— Jeg kjenner John Arne godt, men han er ikke aktuell. Vi har fått inn Jesper Arvidsson fra Djurgården og har dermed allerede en venstreback. John Arne er ikke et tema for oss, sier Rekdal.

Ute av stallen til Vålerenga er også André Muri og Morten Berre som har lagt opp. Daniel Braaten fikk ikke forlenget kontrakten med klubben.

Hør årets første episode av Aftenpodden Sport her nå: