Det er Haugalandnytt som melder at kristiansanderen skal prøvespille for FK Haugesund.

— Mark har vært og sett på spilleren og vi har invitert ham på prøvespill. Tronstad vil komme til Haugesund i løpet av mandagen, sier daglig leder i FK Haugesund, Eirik Opedal til nettstedet.

Dempsey så Tronstad i høst

Tronstad har de siste to sesongene spilt i engelske Huddersfield, men har slitt med å få tillit på førstelaget. Kontrakten hans med Championship-klubben går ut etter sesongen.

Haugesund har lenge vist interesse for spilleren, som spilte for Start i 2012 og 2013. FKH-trener Mark Dempsey så Tronstad i aksjon i november.

– Tronstad spilte høyre back, så turen til Leeds var nesten bortkastet. Han er egentlig midtbanespiller, og det er i den posisjonen han er interessant for FKH, sa Mark Dempsey til Haugesunds avis den gang.

20-åringen har fått kamptrening gjennom spill for U 21-laget til Huddersfield. Han bekrefter overfor Fædrelandsvennen at han har vært i dialog med Start.

— Spennende opplevelse

— Jeg har hatt litt kontakt med Start, men ingenting konkret. Nå er det prøvespill i Haugesund som gjelder og jeg ser veldig fram til det.

Da Fædrelandsvennen snakket med ham i oktober, ventet han fortsatt på debuten.

- Jeg synes det går veldig bra og jeg er godt fornøyd med hvordan jeg har prestert og hvordan jeg har utviklet meg som spiller, sa Tronstad, som var på benken til Huddersfield for første gang i oppgjøret mot Hull i 1. serierunde.

- Det var en utrolig spennende opplevelse. I forkant av kampen hadde jeg vært med A-laget til Spania på treningsleir, noe som gav mersmak og en ekstra god motivasjon foran sesongen, saTronstad, som den gang ikke hadde vurdert klubbytte.