Huddersfield (fvn.no): — Det var veldig moro og veldig inspirerende, sier Tronstad til Fædrelandsvennen.

Midtbanespilleren gikk fra Start til den engelske Championship-klubben i januar i fjor. Målet for 19-åringen var å få debuten forrige sesong, men han har måttet nøye seg med spill for U21-laget i reserveligaen etter overgangen.

Der har han gjort sine saker så bra at manager Chris Powell inkluderte han i kamptroppen til møtet mot Bolton på Macron Stadium lørdag. Tronstad måtte se kampen fra tribuneplass, men det ga uansett mersmak.

— Jeg var med i kamptroppen som belønning for all innsatsen jeg har lagt ned. Det er gøy å se at det harde arbeidet jeg legger ned blir lagt merke til. Det gir mye selvtillit og er veldig motiverende, sier Tronstad.

Tror på debut snart

Mandag var han tilbake på rekruttlaget, og hadde blant annet en målgivende pasning til Duane Holmes da Huddersfields U21-lag slo Sheffield Wednesday 3-1. - Føler du deg nærme debuten nå?

— Jeg føler jeg nærmer meg ja. De siste ukene har det gått veldig bra og jeg føler jeg har tatt steg. Men det handler om å være tålmodig og bare fortsette å jobbe like steinhardt framover som det jeg har gjort. Det er det eneste som gjelder, så kommer resultatene, sier Tronstad.

- Hvilke beskjeder har du fått av manageren og trenerne?

— At jeg bare må stå på videre, og gjøre det bra på kamper og treninger. Jeg skal fortsette å vise meg fram, så kan muligheten plutselig komme, sier Tronstad.

Må være tålmodig

Huddersfield er inne i en svak periode i serien. Det har kun blitt ett poeng på de fire siste kampene for laget, som nå ligger på en 19. plass på nivå to i England.

Førstkommende helg er det kamp mot topplaget Brentford (3. plass, red.anm.).

- Hva du noen forhåpninger om å bli tatt ut i troppen?

— Det er jo alltid lov å håpe, men jeg kommer ikke til å bli skuffet om jeg ikke er med. Er det en ting jeg har lært meg, så er det å være tålmodig. Men selvfølgelig hadde det vært veldig gøy, sier Tronstad.

Fædrelandsvennen har prøvd å få intervjuavtale med trenere i Huddersfield uten hell.