Tunisieren har ikke startet en seriekamp for TIL siden 24. juli. Nå kan angrepsspilleren få en startsjanse – på bekostning av Runar Espejord — i sesongens så langt viktigste kamp mot Sarpsborg på bortebane søndag.

— Jeg tar ikke ut laget i dag, men å starte med Moussa er en veldig aktuell problemstilling, sier hovedtrener Bård Flovik til iTromsø.

— Etter at han har vært plaget med en skade under foten har han vært bra, og er i mine øyne aktuell. Han er i balanse, sier treneren.

Skadetrøbbel

Med en svært fysisk spillestil har Moussa irritert både motstandere og supportere gjennom sesongen.

— Han bringer en type kraft som laget trenger av og til. Er han på sitt beste og ikke lager for mye frispark er han bra. Det gjelder å få det beste ut av Sofien, og det uansett om han starter kampen eller ikke, sier Moussa.

Flovik sier følgende om hvorfor Moussa har vært ute av laget i så lang tid.

— Det er viktig å huske at han knakk to bein i hånda i juli. Etter det knakk han ribbein på en trening, og har også hatt problemer under foten. I tillegg fikk han rødt kort mot Rosenborg i serien.

- Har du vært misfornøyd med det han har prestert når han har vært på banen?

— Jeg synes Moussas beste kamper for oss har vært bra. Så handler det om å få han på det nivået igjen. Han har hatt situasjoner rundt gule og røde kort som har forstyrret han, sier Flovik.

- Vil det være en gambling å starte med Moussa med tanke på hvor lett dommerne gir han kort?

— Nå har han to gule kort å gå på før han må sone igjen, og han har lært seg norsk fotball. Jeg tar for gitt at han unngår rødt kort. Men det er ingen garantier i fotball når det kommer til det, slår Flovik fast.

To ute?

Venstreback Kent-Are Antonsen og midtstopper Jostein Gundersen blir høyst trolig hjemme på grunn av skader. Ingen av de trente med laget fredag. Antonsens erstatter ser ut til å bli Ulrik Yttergård Jenssen. På midtstopperplass blir Simen Wangberg og Magnar Ødegaard og starte.

— Sannsynligheten er stor for at Kent-Are og Jostein ikke når denne kampen, men jeg vil ikke forskuttere noe før lørdag, sier Flovik.

Trolig TIL-lag: Filip Loncaric – Hans Norbye, Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Ulrik Yttergård Jenssen – Mikael Norø Ingebrigtsen, Morten Gamst Pedersen, Christian Landu-Landu, Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen – Sofien Moussa