NEW YORK RANGERS– MONTREAL CANADIENS 1-0 (4-2 sammenlagt)

NEW YORK (aftenposten.no): Med nattens seier er Mats Zuccarello og Rangers klare for finalen i den prestisjetunge Stanley Cup etter å ha vunnet fire semifinalekamper mot det canadiske laget.

Zuccarello blir første nordmann som spiller en Stanley Cup-finale. For Rangers er det deres første finale på 20 år.

— Dette var noe jeg drømte om da jeg var liten. Så det er klart det er stort. For meg er dette større enn OL og VM, sa 26-åringen til horden av pressefolk som ville snakke med ham etter kampen.

Zucca storspilte i kampen mot canadierne og hadde flere muligheter til å sette pucken i mål. Men i likhet med de aller fleste andre skuddforsøkene i den målfattige kampen ble det med forsøket.

— Hele laget løftet seg i dag. Vi fortjente denne seieren, det var en perfekt kamp, sa Zucca.

- Har jublet og jublet

Han virket sindig og rolig i møte med pressen etter kampen. Så rolig at Aftenposten måtte spørre om han var like avslappet på innsiden.

Mats Zuccarello og Benoit Pouliot svært fornøyd med avansement til finalen. Foto: NTB scanpix

— Nei… jeg har jublet og jublet helt til nå. Det er business, dette her, sa han, og henviste nok til alle de norske og internasjonale pressefolkene som sto rundt ham.Alle ville ha svar på det samme spørsmålet – hva han følte der og da.

— Drømmen er ikke oppnådd ennå. Vi har fortsatt finalen igjen. Så nå skal jeg slappe av i dag og i morgen. Kanskje jeg skal være oppe litt lenger enn jeg vanligvis får lov til å være, sa Zucca.

— Blir det champagne, ville en journalist vite.

— Nei, for det liker jeg ikke, smilte den norske 26-åringen.

Svensk målvakt ble dagens helt

Om trengselen var stor rundt Mats Zuccarello, var den enorm rundt Rangers-målvakt Henrik Lundqvist. Etter en fantastisk kamp med flere akrobatiske kanonredninger var det liten tvil om hvem som var dagens store helt.

Allerede før kampslutt ropte et ekstatisk publikum i Madison Square Garden ut navnet hans i en taktfast rytme: Løøønnky, hørtes det ut som.

Den svenske målvakten, som er blitt kåret til Rangers´ viktigste spiller hele syv år på rad, var tilbake i gårsdagens kamp etter å ha blitt byttet ut i den forrige matchen mot laget fra Montreal.

Rangers-spillerne feirer seieren over Montreal Canadiens. Foto: NTB scanpix

— Jeg skal ikke lyve, jeg kjente presset i dag. Samtidig ville jeg gå ut og nyte kampen, sa han til TV-kanalen CBC etter at seieren var et faktum.

Ingen favorittmotstander

Det er ennå ikke klart hvem Rangers skal møte i finalen. Los Angeles Kings og Chicago Blackhawks er ennå ikke ferdige med sine syv semifinaler.

Mats Zuccarello ville ikke si hvilket lag han helst vil møte.

— Det er to sterke lag. Så det blir uansett tøft. Men vi kan vinne hvis vi fortsetter å spille på Rangers-måten, sa han etter kampslutt.