HAUGESUND/TRONDHEIM: Rosenborg fikk med seg ett poeng hjem til Trøndelag etter 1-1 borte mot FK Haugesund. Keeper André Hansen skal ha en stor del av æren for det, etter at han leverte flere praktredninger.

Nå mener Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen at keeperen bør få mer spilletid på landslaget.

— Kan bytte mer

— André har vært strålende for oss. Dette viser at vi har en bra keeper. Han bør få spille mer på landslaget, sier RBK-sjefen etter kampen.

GIGANT: André Hansen spilte en meget god kamp mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Det norske landslaget skal nå spille mot Portugal, Island og Belgia. Den siste tiden er det Ørjan Håskjold Nyland og Rune Almenning Jarstein som har fått mest tillit av Per-Mathias Høgmo. Ingebrigtsen ønsker endring.— Det er to brukbare keepere på landslaget, men André er nok like god som de to. De kan vel bytte litt mer på, mener Ingebrigtsen og fortsetter:

— Det er ingen vits for oss å sende ham på landslagssamling for at han skal være der og trene i tre uker. Da kan han være hjemme, ha ferie og gjøre seg klar til høsten i stedet.

- Bør absolutt spille

Også Rosenborgs målscorer Anders Konradsen roser sin keeper.

- Bør han få spille på landslaget?

— Absolutt. Han er en fantastisk god keeper, sier han til Adresseavisen.

Konradsen er brukbart fornøyd med ett poeng mot FK Haugesund.

— I Sogndal følte jeg meg mer skuffet. Her var vi klar over hva som kom. Det er tungt å spille her. 1-1 er greit, sier han.

- Greit resultat

Også Kåre Ingebrigtsen er vel tilfreds med ett poeng.

INTENS: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på sidelinjen borte mot Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

— 1-1 er vel et greit resultat slik som kampen var. Jeg synes Haugesund åpnet bra, med mye energi. Det var litt som vi hadde forventet. De scoret etter 15 minutter, men etter det synes jeg vi tok over. Jeg synes vi hadde bra kontroll frem til det sto igjen et kvarters tid, sier han.Med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen var det FK Haugesund som åpnet kampen klart best mot de suverene serielederne fra Trondheim. Med sterk aggressivitet presset de RBK tilbake på banen. Tross sterkt trykk tok det et kvarter før kampens første store sjanse kom, da Ibrahim Shuaibu sørget for 1-0 til vertene.

Rosenborg skapte et par halvsjanser ved Anders Konrandsen og Matthias Vilhjalmsson i minuttene etter FKHs scoring, mens Jørgen Skjelvik etter en snau halvtimes spill var farlig nær ved å sette ballen i egen bur, da han avverget et Haugesund-innlegg.

RBKs første virkelig store målsjanse kom etter en halvtimes spill. Etter corner fra Mike Jensen havnet ballen hos Anders Konradsen. Han satte inn sitt fjerde mål for sesong og dermed utligning, 1-1. Det ble sluttresultatet.