TRONDHEIM: — Over 20.000. Jeg har aldri spilt foran så mange mennesker tidligere. Da jeg spilte for Nordsjælland hjemme i Danmark var det kanskje 4-5.000 på tribunen. Det kan ikke sammenliknes. Å score på 16. mai var «fedt», smiler Gytkjær til adressa.no.

Og fortsetter:

— Jeg er født i 1990, og selv om jeg har hørt om storhetstiden på 90-tallet ble jeg aldri skikkelig kjent med den på egen hånd. Til det var jeg for ung. Men jeg har merket nå at RBK er en mye større klubb enn jeg trodde da jeg kom hit.

Onkelen følger med

I ettermiddag er 26-åringen fra København tilbake i byen hvor han var den største stjernen. Nå som RBK-spiller, i en klubb hvor det er atskillig flere som drar overskrifter enn kun dansken.

Gytkjær innrømmer at overgangen har vært svært merkbar:

— Merkenavnet «RBK» er det veldig, veldig mange som kjenner til. Min gamle onkel hjemme i Danmark har god kontroll, og det er masse dansker som er opptatte av Rosenborg. Det er ingen tvil om at dette er en kjempeklubb.

Imponert over Dempsey

Selv om Haugesund ikke kan skilte med 20000 på tribunen i kveld, medgir Gytkjær at det blir spesielt å komme tilbake til arenaen hvor han har scoret målene sine de siste sesongene.

Haugesund er et av formlagene i serien, og 26-åringen er imponert over jobben Mark Dempsey har gjort etter at han overtok ansvaret.

— Jeg hadde ham jo som assistent i fjor, det er ingen tvil om at han har gjort en god jobb. Særlig med tanke på at det har vært store utskiftinger, sier Gytkjær, og ramser opp fem-seks navn i tillegg til sitt eget.

— Mange av dem som er borte var også sentrale brikker i fjor. Haugesund har vært flinke til å erstatte dem, sier han – som også gleder seg til å treffe kjentfolk.

— Det blir jo artig å hilse på alle i klubben igjen. Jeg hadde en god tid der, og trivdes godt, sier spissen.

Bruttern: — Vant jo 6-0 i fjor

Etter tre scoringer på de fem siste kampene holder Gytkjær plassen i startoppstillingen i kveld.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er usikker på hva slags motstand han kommer til når RBK-erne er på plass i Rogaland.

— Det er vanskelig, ettersom vi vant så greit der i fjor (6-0). Vi vet det er et vanskelig sted å reise til, og møter et lag som er utrolig lojale overfor hverandre, og som jobber veldig hardt. Vi er forberedt på Haugesunds styrker og svakheter. Men igjen: Dette handler først og fremst om oss selv, sier Bruttern.

Han terpet litt forsvarsspill under økta fredag – mot nettopp Haugesunds 3-5-2-system.

— Vi måtte «gå opp gata» litt igjen etter at vi var litt ustrukturerte de siste ti minuttene mot Lillestrøm. Men i bunn og grunn handler det om å fortsette der vi slapp 16, mai. Med tempo på ball og gode bevegelser, sier RBK-treneren.​