Onsdag formiddag ble det klart at Barcelona-spilleren Lionel Messi og hans far, Jorge, er dømt til 21 måneders betinget fengsel for å ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt. Messi må også betale en bot på cirka 19 millioner kroner, mens faren må betale rundt 14 millioner kroner.

Etter alt å dømme slipper verdens beste fotballspiller å sone straffen, siden det er vanlig praksis i Spania at fengselsstraffer på under to år gjøres betinget for førstegangsforbrytere.

Dommen ser ikke ut til å ha noen betydning for forholdet mellom fotballstjernen og hans arbeidsgiver Barcelona. Klubben har gått ut og vist sin fulle støtte til argentineren i etterkant av dommen.

— Klubben, i enighet med påtalemyndighetene, anser at spilleren, som har rettet opp sin posisjon med det spanske skattekontoret, på ingen måte er strafferettslig ansvarlig med hensyn til de fakta som er understreket i saken, skriver Barcelona i en uttalelse.

— FC Barcelona fortsetter med å være til rådighet for ham og hans familie, uansett hvordan han vil reagere til sitt forsvar, skriver klubben.

Messi har selv lagt frem sin uskyld i saken, hevdet at han ikke har tatt del i de økonomiske spørsmålene han nå er blitt dømt for.

— Jeg spilte fotball. Jeg hadde ingen anelse om noe annet, har Messi fortalt i retten.

Ifølge skattemyndighetene skal familien Messi ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt gjennom å benytte selskaper i Belize og Uruguay.

Onsdag kveld meldte nyhetsbyrået AFP at Messi har bestemt seg for å anke. Messi anser seg som uskyldig, og vil kjempe mot dommen.