Argentina — Chile 0-0 e.e.o (2-4 på straffer): Lionel Messi (29) gir seg som landslagsspiller for Argentina. Det bekreftet Barcelona-stjernen selv etter finaletapet mot Chile i Copa America.

— For meg er det slutt med landslagsfotball. Jeg har gjort alt jeg kan, og det svir å ikke være en mester, sa Messi etter kampen ifølge NTB.

I tillegg kommer beskjeden om at Javier Mascherano skal være ferdig på landslaget.

Tredje finaletap på tre år

Til tross for et nærmest overfylt troféskap i Barcelona, er et OL-gull fra 2008 det eneste Messi har vunnet sammen med landslaget. Det har tydelig vært skuffende for 29-åringen.

  • Tror du dette er et endelig farvel med landslaget for Messi? Stem nederst i saken!

Beskjeden om at Messi gir seg kommer altså etter det bitre finaletapet. Messi var en av to argentinere som bommet fra ellevemetersmerket, og ble syndebukken da seieren gikk til Chile. Nattens finaletap var det tredje på tre år for de blå og hvite, og det andre på like mange år for Chile.

— Det jeg føler nå er en stor sorg, og jeg er redd for at det skal skje igjen. Jeg har lagt mye i å prøve å vinne noe med Argentina, men jeg har feilet, sier Messi ifølge det argentinske landslagets Twitter-konto.

— Det er «fucked up»

Messi sier stopp etter 112 landskamper og 55 mål.

Manchester City-spiss Sergio Agüero er en del av det argentinske stjernegalleriet. Han mener det er feil at Messi blir uthengt som lagets syndebukk etter finaletapet.

— Det er helt «fucked up» at det er Leo som kommer ut som syndebukken. Jeg har aldri sett ham så langt nede før, sier Agüero ifølge Argentinas Twitter-konto.

SØLVMEDALJE: Her får en nedstemt Lionel Messi sølvmedaljen rundt halsen. Foto: AP

Nå må City-spissen og lagkameratene klare seg uten lagets desidert største stjerne.

— Glem det

Reaksjonene har vært store på Twitter og andre sosiale medier.

Ansvarlig for fotball i The Times, Henry Winter, skriver følgende:

— Messi ser knust ut, men håper han ombestemmer seg når det kommer til å slutte på landslaget. VM vil bli kjedeligere uten Messi.

TV 2s Davy Wathne tror stjernen vil ombestemme seg.

«At dette skal være det siste verden ser av Lionel Messi i den stripede trøyen? Glem det.»