Fredag ble det klart at den brasilianske stjernespissen Neymar er enig med Barcelona om en ny kontrakt som strekker seg til 30. juni 2021. Barcelona bekrefter dette på sin hjemmeside, og de opplyser i samme slengen om hvor mye det vil koste for en annen klubb å kjøpe brassen ut av kontrakten.

Det er ikke akkurat småpenger:

  • Det første året vil Neymar koste 200 millioner euro – 1,86 milliarder kroner.

  • Det andre året vil han koste 222 millioner euro – 2,1 milliarder kroner.

  • Hvis en klubb skal kjøpe Neymar i løpet av de tre siste kontraktsårene, er prisen satt til 250 millioner euro – 2,3 milliarder kroner.

Neymar ble hentet til Barcelona fra den brasilianske klubben Santos i 2013. På tre sesonger i Barcelona har Neymar scoret 85 mål på 141 kamper. Disse sesongene har han vunnet La Liga og den spanske cupen to ganger.

Han er blitt koblet til klubber som Manchester United, Real Madrid og Paris St. Germain, men Barcelona er nå rimelig tydelig på at 24-åringen ikke er til salgs.

Katalanerne vil formelt presentere den nye avtalen i Barcelona 15. juli, før Neymar slutter seg til den brasilianske OL-troppen i Rio.

– Jeg er veldig glad for at jeg kan fortsette å leve ut drømmene min. Lenge leve Barca og Catalonia, skriver Neymar på Twitter.