Det skulle bli sesongen Håvard Holmefjord Lorentzen tok enda et steg opp mot den absolutte verdenstoppen i skøyter, men etter at han falt stygt under trening i Inzell i midten av oktober, ble alt annerledes for Fana-løperen.

Lorentzen omtalte det som å bli høvlet da beina forsvant under ham midt i en sving, og han i fallet skar av et stort stykke hud og skinn da skøyteeggen på venstre fot skrapte ham på høyre legg og ankel.

Tok hud fra låret

LES OGSÅ: Verdensmesteren blir knust i styrke av Tufte & co

Den siste undersøkelsen fredag formiddag antyder at Lorentzen kan vente å være tilbake i noenlunde konkurranseform i tide til verdenscupkonkurransen i Stavanger siste helgen i januar. Men ingenting er sikkert.

Lorentzen ble først operert i Inzell, før han gjennomgikk en hudtransplantasjon på Haukeland universitetssykehus forrige uke. Hud ble tatt fra låret og lagt på såret på leggen/ankelen.

— Nå kan jeg i alle fall kaste krykkene, og har jeg har fått beskjed om at foten vil bli som den var, bortsett fra at den vil se rar ut, sier Lorentzen.

LES OGSÅ: Lorentzen opplevde fallet som å bli høvlet

Kunne vært full krise

De fleste kunne levd greit med en aldri så liten stivhet i ankelen, men for en skøyteløper ville det vært full krise.

VISER SÅRET: Flengen Håvard Lorentzen pådro seg er både dyp, bred og lang. Foto: Leif Gullstein

— Ankelen skal spisses ganske mye i skøytestilling, og hvis den ikke hadde fått samme bevegelighet som før, kunne jeg aldri gått fort igjen, sier Lorentzen som har norgesrekord på 1000 meter.Lorentzens skade er alvorlig, og for en mann som er vant til å trene timevis hver dag, er det en stor overgang å være henvist til sofaen og forsiktige spaserturer. Men 23-åringen merker at kroppen har behov for hvile.

— Jeg sover cirka 12 timer i døgnet, faktisk. Jeg merker at kroppen har behov for det, sier Lorentzen.

— Men det har selvsagt også litt med å gjøre at jeg ikke har noe annet å ta meg til, fortsetter skøyteløperen og gliser.

Går glipp av Nord-Amerika

— Det er veldig positivt at foten til Håvard blir helt bra igjen. Utseendemessig blir den ikke det, men det er ikke så nøye, sier Sondre Skarli, trener for det norske skøytelandslaget. Han kan nå slappe av etter å ha fryktet for Lorentzens helse og mulighet til å gå fort igjen.

— Nå kan både Håvard og jeg senke skuldrene. Det var en veldig stygg skade, og man blir nervøs.

Fredag skulle Lorentzen egentlig reist til Calgary sammen med de andre løperne som skal gå verdenscup i Nord-Amerika. Først blir det to uker med trening på lynrask is, før verdenscupen åpner i Calgary 13. - 15. november og fortsetter i Salt Lake City 20. - 22. november.

VM enkeltdistanser blir vanskelig å kvalifisere seg for, ettersom Lorentzen ikke får gå på de raske banene i Nord-Amerika før jul, og går glipp av sjansen til å oppnå gode tider og å sanke verdenscuppoeng, men sprint-VM i februar er mulig.

— Vi må bare skynde oss langsomt med Håvard. Han må få den tiden han trenger, sier Skarli.

Lorentzen gleder seg til å se lagkameratene på TV.

— Det blir veldig spennende. Jeg tror Sverre (Lunde Pedersen) kommer til å levere veldig gode resultater.