Han er blitt lappet sammen igjen etter å ha skåret seg på sin egen skøyte etter et fall. Han pådro seg et svært stygt kutt å framsiden av den høyre leggen.

— Han er ved godt mot etter en vellykket operasjon, sier landslagssjef Sondre Skarli til NTB.

Landslagssjefen opplyser at slik det ser ut nå vil han bli skrevet ut lørdag eller søndag.

Hjem til Bergen

— Han drar hjem til Bergen for å slappe av og komme seg etter den vonde opplevelsen. Det gjelder å være tålmodig framover, sier Skarli.

Det er ikke uvanlig at skøyteløpere opplever fall både under konkurranse og trening. På det meste er man oppe i hastigheter opp mot 60 km/t, men løperne pleier å være flinke til å takle slike fall uten særlige problemer.

— Jeg har ikke sett noen lignende skade tidligere. Dette var svært stygt, for kuttet var både dypt og langt, sier Skarli.

Uhellet skjedde på Inzell-isen under trening torsdag. Han gikk sammen med tre andre lagkamerater da den ene skøyten plutselig glapp. Han pådro seg et kutt på rundt 20 centimeter.

— Løperne klarer vanligvis å løfte beina slik at de unngår å skade seg ved fall. Lorentzen må ha tråkket på noe, for han rakk engang ikke å reagere før uhellet var ute. Når noe slik først skjer, så var det godt at han ikke tok noen andre med seg i fallet, sier landslagssjefen.

Nye sesongplaner

— Nå må vi revurdere sesongplanene for hans del. Han går nok glipp av de første verdenscupløpene.

Årets sesong innledes med verdenscup i Calgary og Salt Lake City i midten av november før Inzell og Heerenveen står for tur i desember. Siste helgen i januar er det verdenscup i Stavanger.

Sesongens skøytemesterskap går slik: Allround-EM i Minsk 9.-10. januar, VM enkeltdistanser i Kolmina i Russland 11.-14. februar i og allround VM i Berlin 5.-6. mars. (©NTB)