Åge Hareide på pressekonferanse i går. Åge Hareide på pressekonferanse i går. Foto: NTB scanpix

Hareide: – Veldig imponert av Molde i Europa

Før Real Madrid og før en eventuell flyttemelding til København har Åge Hareide altså Molde FK på besøk i Malmö i dag – med Åges gamle og meritterte elev Ole Gunnar Solskjær i førersetet.

MALMÖ: – Det er naturligvis viktig både for MFK og oss å holde i gang spillerne foran de siste europakampene. For oss er det også nødvendig å øve på detaljer og kollektive med tanke på Madrid-kampen, fordi både kaptein Markus Rosenberg og stopper Rasmus Bengtsson er utestengt på grunn av tre gule kort.

Nye spillere skal inn og fylle skoene til helt sentrale spillere. Og oppgaven og motstanden blir formidabel i den siste gruppekampen.

I går drillet han spillerne som er tiltenkt startplass mot MFK og Real Madrid i treningsøkta på gamle Malmö stadion – et par langpasninger fra dagens kamparena, Swedbank Stadion. Med Jo Inge Berget på venstrekanten og Magnus Wolff Eikrem i indreløperrollen på midtbanen.

Imponert over MFK

Åge Hareide er for øvrig veldig imponert over MFKs prestasjoner og resultater i Europaligaen og i kvalifiseringskampene før det.

– Det har virkelig vært kjekt å se MFK, spesielt i bortekampene mot Fenerbahçe og Celtic. Det er ikke hvem som helst de har slått, og MFK-spillet har vært fryktløst og gjennomført. Hjemmekampene har dessverre vært preget av ekstreme værforhold og gjort det krevende, sier Åge Hareide.

– Egentlig burde dette MFK-laget vært i Mesterligaen denne høsten. De var klart bedre enn Zagreb, og jeg er sikker på at de hadde tatt en play off-motstander, sier Åge Hareide.

– Skremmende likt

Verken Malmö FF eller MFK klarte å forsvare sine seriemesterskap fra 2014-sesongen. MFF endte på femteplass i Allsvenskan, 12 poeng bak vinner Norrköping, MFK på sjetteplass i Eliteserien, 19 poeng bak Rosenborg. Men begge har gjort det godt i Europa-turneringene, med gruppespillplass henholdsvis i Mesterligaen og Europaligaen.– Det har vært skremmende likt. Vår sesong har vært ujevn, og preget av at vi mistet åtte spillere fra fjorårets mesterlag. Vi solgte jo spillere for 100 millioner kroner etter 2014-sesongen. Vi klarte å «makse» laget både mot de beste lagene i serien og i play off-kampene til Mesterligaen, men var skrøpelige mot lag vi absolutt burde slå i serien, oppsummerer Åge.