LILLESTRØM – VIKING 0-1

ÅRÅSEN (Aftenposten): I 85 minutter spilte Lunan Ruben Gabrielsen midtstopper som om han aldri har gjort annet. Den omskolerte backen løp opp det som var av offensive Viking-spillere, og 22-åringen viste stor ro med ballen i beina.

Viking-spillerne jubler for seiersmålet mot Lillestrøm. Foto: NTB Scanpix

Så — i ett lite sekund like før slutt- mistet han kontrollen og oversikten, og Vikings Jon Dadi Bödvarsson hadde plutselig sikret Viking seieren.Etter en lang dusj og det han omtaler som "sipping i garderoben", kom Gabrielsen rakrygget ut og tok på seg skylda for nederlaget.

-Det føles helt jævlig. Fryktelig. Jeg faller ikke av tidlig nok. Da scorer han fjompen der, sier Gabrielsen til Aftenposten og peker bort på Vikings matchvinner.

Håpet på hjelp

Bödvarsson reagerte nemlig raskest av de to da ballen ble spilt i bakrom fem minutter før full tid. Islendingen fikk et lite forsprang på Gabrielsen, rundet keeper Arnold Origi og avgjorde kampen til Vikings fordel.

-Jeg håper at Arnold skal rekke frem og treffe ballen, men han bommer. Jeg hører at han roper ”keeper”, og da bremser jeg… Men jeg må falle av før, forklarer Lillestrøms midtstopper.

Etter gode kamper borte mot Haugesund og hjemme mot Sandnes Ulf, ble det som lenge så ut som en ny storkamp av 22-åringen, plutselig en nedtur.

Det er tungt å svelge for Gabrielsen, som er innstilt på å vise seg frem etter å ha mistet hele fjorårssesongen med en stygg kneskade.

-Jeg har vært ute fra fotballen i et år, og jeg har ikke akkurat savnet denne vonde følelsen. Det er noe dritt å stå her og svare på spørsmål om feil jeg har gjort, sukker Gabrielsen.

Du brukte lang tid i garderoben før du kom ut?

-Ja. Jeg slang håndkledet over hodet og sippet for meg selv. Men jeg fikk mange klapp på skuldra av gutta, sier Gabrielsen.

Haglund forsvarer unggutten

Og det er ikke bare lagkameratene som gir 22-åringen støttende ord

-Ruben var god i dag. Han er alltid god. Han er en duellspiller med stor fart. Han er trygg med ballen og god i posisjoneringen, sier trener Magnus Haglund.

Hva skjer på scoringen?

— Bödvarsson reagerer raskere enn Ruben. Origi finner ut at han skal gå ut fra streken. Det hadde han ikke gjort igjen om han fikk en ny sjanse, svarer Haglund.

Den svenske treneren er klar på at han har funnet en meget god stopperduo i Gabrielsen/Kippe, og mener at Viking-tapet skyldes sløsing offensivt og ikke slurv defensivt.

-Vi scorer ikke på sjansene våre. Gjør vi det, blir utfallet noe helt annet, sier Haglund.

- Beholder plassen på laget

Fire poeng på tre kamper er en OK start for gultrøyene. Men tapet for Viking svir og derfor skal det gås for tre poeng mot Brann i Bergen neste helg.

-Vi skal kjøre på! Tre poeng der og vi har hatt en god start. Vi kan slå alle, sier Gabrielsen.

Tanken på nettopp det har allerede fått smilet tilbake hos Lillestrøms nummer fire.

— Midtstopperplassen er min også mot Brann. Jeg håper da det! avslutter Gabrielsen.

SPORTSDØGNET: