ÅRÅSEN (aftenbladet.no): Han kom inn mot Rosenborg og reddet poeng med to mål på få minutter. Han kom inn mot Godset og var nær scoring. Og lørdag kom Jon Dadi Bödvarsson inn mot Lillestrøm, scoret, og sikret årets første Viking-seier med 1-0 over Lillestrøm på Åråsen.

Her har Jon Dadi Bödvarsson avgjort for Viking mot Lillestrøm på Åråsen. Foto: NTB Scanpix

— Det var en 50-50-kamp. Lillestrøm kunne like gjerne vunnet, men det er viktig å score mål, og det er utrolig deilig å stå igjen med tre poeng, sier matchvinner Jon Dadi Bödvarsson til Aftenbladet.- Det bølget frem og tilbake, det var et par stygge feilpasninger fra begge lag, og rett og slett litt klabb og babb. Vi var på ingen måte best, men var heldige og klarte ri av stormen mot slutten. Gode lag skal ha litt flaks, supplerer trener Kjell Jonevret.

Hjemmelaget åpnet best

Det var hjemmelaget som åpnet best på den regntunge gressmatta på Åråsen stadion. Etter åtte minutter fikk Erling Knudtzon ballen foran Viking-målet, uten at han fikk stokket beina og avsluttet skikkelig, men nok til å sende et sukk gjennom supporterne på stadion.

Like etterpå ble samme mann spilt fri og rundet keeper - men dommer hadde allerede blåst av for offside.

Viking kom mer med i kampen etter kvarteret. Yann-Erik de Lanlay ladet skuddfoten fra 17 meter, og Arnold Origi måtte ut i full strekk for å få slått avslutningen til corner.

LSK-dominans

Lillestrøm våknet etter den korte gode Viking-perioden, og tok over initiativet igjen. Hjemmelaget kom fremover gang på gang, og svært ofte endte det i farlige innlegg og avslutninger.

Og etter et par halvsjanser, var LSK svært nære å få uttelling knappe ti minutter før hvilen. Petter Vaagan moen la inn foran mål. Knudtzon kastet seg etter ballen, men fikk ikke frem den nødvendige tåen som hadde sendt hjemmelaget i føringen.

Dermed gikk lagene målløse til pause. Det var nok Viking mest fornøyde med. Bortelaget slet med å etablere seg på Lillestrøms banehalvdel mot et hjemmelag som viste lovende offensive takter, og som kanskje burde ledet etter de første førtifem.

Store LSK-sjanser

Lillestrøm fortsatte å være best etter hvilen. Bare fem minutter ut i andre omgang fikk Lillestrøm corner. Petter Vaagan Moen slo inn, og etter mye klabb og babb foran Arild Østbø, fikk til slutt Viking-målvakten kastet seg over den løse ballen. Nok en gang nære for LSK.

Like etterpå testet Bjørn Helge Riise skuddfoten da han slo tunell på Trond Erik Bertelsen og banket til fra skrått hold – men avslutningen gikk i nettveggen.

Og hjemmelaget fortsatte kjøret mot Viking-buret. Kampen var 55 minutter gammel da Knudtzon plutselig var helt alene med keeper. Han satte imidlertid ballen høyt over, og et rungende «NEI!» lød blant hjemmefansen på tribunene.

Bödvarsson ga Viking 1-0

Etter den friske Lillestrøm-starten på omgangen jevnet det seg noe mer ut etter timen, samtidig som Kjell Jonevret tok grep, og byttet innpå Jon Dadi Bödvarsson den siste halvtimen.

Det skulle, som det gjorde i serieåpningen mot Rosenborg, lønne seg. Fem minutter før slutt viste han frem sin imponerende hurtighet da han jaget en gjennombruddspasning fra Steinthor Thorsteinsson. En utrustende Lillestrøm-keeper nådde ikke frem før islendingen, som rundet målvakten og satte ballen i det tomme målet. 1-0 til Viking.

— Irriterende at vi slipper inn det målet. Han er rask, han Bödvarsson. Men vi skal ikke la det skje. Dette er en kamp vi ikke skal tape, mener LSK-forsvarer Frode Kippe.

LSK jagde utligning

På overtid fikk Lillestrøms Marius Lundemo godt treff med hodet på et hjørnespark - men Trond Erik Bertelsen sto på rett plass til rett tid, og reddet på strek. Gigantsjanse for Lillestrøm.

Like etterpå gikk LSK-kaptein Frode Kippe overende i feltet, og det ble ropt på straffe på Åråsen. Dommer Per Ivar Staberg vinket imidlertid bare spilleren opp igjen.

— Dommeren kan blåse straffe. Jeg går i bakken fordi han er borti meg. Jeg synes han kan blåse på den, men det er en vanskelig situasjon, sier Kippe.

Like før slutt var Kippe nok en gang svært nære, men skuddet suste like utenfor stolpen.

Dermed maktet ikke Lillestrøm få uttellingen de nok hadde fortjent – og Viking kunne strekke armene i været og juble over tre poeng på en dag hvor de kanskje ikke var det beste laget rent spillemessig.

— Denne kampen kunne endt begge veier. Merkelig at det var målløst så lenge. Det er deilig når det går vår vei. Litt tur er viktig, sier Viking-trener Kjell Jonevret.