Italia, Klinsmann, Tyskland Foto: Øyvind Brenne
BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEItaly's national soccer team coach Marcello Lippi reacts during a press conference in the Maiderich training facility, in Duisburg, Germany, Thursday, June 29, 2006. Italy play Ukraine in a World Cup quarterfinal soccer match in Hamburg on Friday June 30. (AP Photo/Andrew Medichini) Foto: AP/ANDREW MEDICHINI

— Dette er realiseringen av en drøm som har vart lenge, sier Lippi, som mener Italia vant fortjent.

Laget scoret mål i de to siste minuttene av andre ekstraomgang. Først på et pent skrudd skudd av Grosso, før del Piero punkterte Tyskland på overtid.

— Hvis ett lag skulle vinne, så var det oss, synes jeg. Vi dominterte banespillet, og selv om vi var slitne turte vi å risikere litt på slutten. Men ikke for mye, sier Lippi, som hadde hele fire spisser på banen da kampen ble avgjort.

- Ubeskrivelig

Det var 65.000 tilskuere på kampen i Dortmund. De aller, aller fleste tyskere - som lagde bra med lyd i løpet av 119 minutter.

– Jeg er enormt fornøyd med spillernes innsats, for de spilte ikke bare mot 11 tyskere men mot 50.000, sier Marcello Lippi

Alessandro del Piero beskrev seiersrusen slik:

— Å vinne på deres hjemmebane? Det fines ikke ord til å beskrive det jeg føler nå, sa del Piero, som også slo tilbake mot kritikken han har fått i Italia i det siste.

— Jeg har blitt kritisert, men i dag demonstrerte jeg at min innsats er like bra som alle andres, sier Juventus-spilleren.