21-åringen var på prøvespill hos Rosenborg i store deler av oktober. Den australske venstrebacken deltok også på Australias U23-landskamp mot Korea i midten av oktober.

Smith bekreftet selv på sin Twitter-konto i går kveld at han har signert en ny kontrakt med Liverpool.

— Jeg er glad for å ha signert en ny kontrakt med Liverpool, skriver han.

Smiths kontrakt med Anfield-klubben er på to år.

Ønsket å bli

HELRØD: Brad Smith har én kamp for Liverpool fra før. Her er han i aksjon mot Chelsea i desember 2013. Foto: Javier Garcia / BPI / Digitalsport

Smith har tidligere uttalt at han ønsket å bli Rosenborg-spiller.— Vi får se hva trenerne sier. Rosenborg er en stor klubb med en stolt historie og det er noe jeg vil være en del av fremover, sa Smith til Adresseavisen.

21-åringen har én kamp for Liverpools a-lag og fire landskamper for Australia. Han dukket opp på Rosenborgs radar via Stig Inge Bjørnebyes kontakter og Kåre Ingebrigtsen var svært interessert i å sjekke ut venstrebacken.

— Brad er en spiller som har spilt på Liverpool sitt A-lag og er her for å se på forholdene. Vi ønsker å se litt på ham, så får vi se hvordan det går. Vi vet at han er en meget bra fotballspiller, sa Ingebrigtsen.

I tenkeboksen

Den ferske Liverpool-spilleren ble sendt tilbake til England før Rosenborg dro til Roma. Da var det uklart hva utfallet skulle bli, men RBK-treneren åpnet for en retur for unggutten.

— Nå får vi tenkt oss om, også får han gjort det samme. Så får vi høre om det i det hele tatt er løsbart med Liverpool, sa treneren om situasjonen.