Australske Smith, som spilte for Liverpool forrige sesong, har trent med Rosenborg i en liten uke. Oppholdet skulle i første omgang vare til torsdag, men både klubben og spilleren ønsker å forlenge treningsoppholdet.

— Vi ønsker å ha han her lenger. Nå skal han på U23-landslaget til Australia i helga, så kommer han tilbake hit. Vi har lyst til å bli enda bedre kjent, sier Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

Synes han er spennende

Rosenborg-treneren har blitt imponert over det han har sett av venstrebacken, som også kan bekle rollen som ving.

— Han har blitt bedre og bedre. Han har blitt bedre kjent med guttene og tør å slippe seg løs. Han har en veldig god venstrefot og enorm fart. Det gjør ham til en spennende spiller, så får vi se om det passer ut i vårt system, sier Ingebrigtsen.

- Kan han bli RBK-spiller på permanent basis?

— Ja, det kan han jo. Spilleren virker veldig ivrig og lysten og det er et godt utgangspunkt. Han har ingen klubb å gå til i England, så det er strålende for ham å være her og trene.

Glad spiller

Også Smith selv er fornøyd med oppholdet i Trondheim så langt og er veldig glad for at han skal fortsette å trene med serielederen.

— Jeg tror det blir bra å komme tilbake hit etter landslagsoppholdet, så får vi se hva som skjer og hva vi bestemmer oss for. Jeg ønsker å bli RBK-spiller. De er en stor klubb og spiller i Europa, så det vil være et bra sted å komme til, sier Smith.

Selv om det er en lang reise til Sør-Korea der Australia U23 skal spille, er 21-åringen glad for en mulighettil å holde oppe formen mens RBK-spillerne har fri.Hanhar lite kamptrening i det siste, men selv mot spillere somhar hatt to kamper i uka en lang periode, føler han at det likevel har gått bra for hans egen del.

— Treninga har vært bra. Det har vært litt opp og ned siden spillere er borte på landslag, men det har gått bra og jeg trives godt her, sier han.