Oilers-kaptein Snorre Hallem fikk løfte trofeet etter seieren. Foto: Kristian Jacobsen

De aller fleste regnet med at Martin Strandfeldts straffebom skulle være det som henviste Stavanger Oilers til andreplass i Continental Cup. Vertsklubben Rouen hadde nemlig ikke ikke vunnet en eneste kamp tidligere i finaleserien, og søndag skulle de møte det antatt beste laget, KHL-laget Donbass Donetsk. Den kampen måtte de vinne for at Oilers skulle bli mestere.

Støttet av hjemmepublikummet, og en del tilreisende Oilers-fans, klarte hjemmelaget å overgå seg selv. For hver gang ukrainerne scoret så kvitterte franskmennene. Dermed ble det 3-3 etter full tid. I ekstraomgangene ble det ingen mål, men da det hele skulle avgjøres på straffer var franskmennene best. Ingen av lagene scoret på de tre første straffene, men da Rouens Anthony Rech satte lagets fjerde straffe klarte ikke Donbass å følge lenger. Dermed slapp Oilers-spillerne jubelen løs på tribunen, og Oilers-kaptein Snorre Hallem fikk æren av å løfte trofeet som beviste at laget vant årets Continental Cup.

— Dette er utrolig stort for oss. Vi trodde ikke at franskmennene skulle klare å gi oss den hjelpen vi trengte, spesielt ikke da Donbass gikk opp i 3-2 bare noen minutter før slutt, men nå er vi bare utrolig stolte. Det var noen skikkelig nervepirrende minutter på slutten, men gledesfølelsen var helt enorm, sier kaptein Snorre Hallem til Aftenbladet.

Smith ble turneringens spiller

Idet turneringsseieren var et faktum sto Oilers-spillerne nede ved rundvantet. Helt spontant stimet de sammen i euforisk jubel. Siden forflyttet de seg ut på isen, der de mottok hyllest fra både hjemmepublikum og tilreisende Oilers-supportere. Ruben Smith ble også kåret turneringens beste spiller.

— Dette var vanvittig kjekt. Det er en utrolig prestasjon av hele laget, og selvfølgelig er det kjekt for meg å få en anerkjennelse på at jeg kan spille bra også mot bra europeisk motstand, sier Smith.

Aller gladest var kanskje Tore Christiansen, som kom løpende ned fra tribunen og delte ut klemmer til spillere, ledere, trenere og supportere.

— Vi kom hit som læregutter, og så går vi hen og vinner hele turneringen. Jeg har nesten ikke ord. Dette er nok enda større enn NM-gullene vi har vunnet. Jeg er utrolig stolt av laget, spillerne og hele organisasjonen, sier Christiansen.

Frykter returen

Utover i de sene nattetimer feirer spillere, trenere, ledere og de mange tilreisende Oilers-supporterne den mildt sagt overraskende seieren på en lokal pub i Rouen. Mange skal reise hjem til Stavanger mandag morgen.

— Jeg tror vi må snakke med Pål Higson og få han til å booke om billettene. Dette skal feires, sier Ruben Smith og gliser godt.

Flyet til Oilers lander på Sola 15.30 mandag.