Oilers-Donbass 2-3 etter straffeslag:

Rouen (Aftenbladet): Ingen kan ta fra Stavanger Oilers-spillerne æren for den meget sterke prestasjonen i fredagens kamp mot KHL-laget Donbass Donetsk, men trener Petter Thoresen hadde fått noen smarte hint fra sønnen Patrick Thoresen, som spiller for Donbass sine rivaler i den vestlige avdelingen av verdens nest tøffeste hockeyliga.

Det er en kjempeprestasjon av guttene.

Thoresens SKA St. Petersburg ligger på andreplass på tabellen, mens Donbass ligger på plassen bak.

  • Jeg spurte om tre punkter som vi skulle ha fokus på. Det var at vi måtte være nære dem, være samlet, enten forechecke eller gå hjem som vi gjorde i dag. Og at vi måtte holde oss på isen, gjenforteller Petter Thoresen og flirer.

- Stemte det Patrick sa?

  • Ja, alt stemte.

LES OGSÅ:

Stolt over spillerne

Donbass er forhåndsfavoritter til superfinalen i det internasjonale ishockeyforbundets europacup, Continental Cup, og stilte med et meget sterkt og merittert mannskap. Likevel klarte Oilers-spillerne å kjempe til seg uavgjort etter ordinær tid. Det måtte fire straffeslag til for at de regjerende mesterne skulle slå debutantene fra Norge.

  • Det er bare å være stolt av guttene. Vi gikk ut der og spilte som et lag, og ofret oss for å henge med i svingene. Vi gjorde en bra førsteperiode, men i midtperioden hadde de litt for mye puck på oss. I sisteperioden synes jeg vi skapte mye, uten at de skapte altfor mye. Bortsett fra at vi ikke klarte å få hjem seieren, har vi gjort en kjempematch, og det kan vi leve med, sier Thoresen.

Og i St. Petersburg fikk Patrick Thoresen med seg farens siste bragd. Ikke lenge etter kampslutt hyllet han Oilers på Twitter.

«@StavangerOilers spiller jevnt mot ett nesten full stappet Donbass lag som ligger på 3 plass i den østre siden av KHL er TUMMEL OPP.»

Oilers tar over favorittstempelet

Også klubbdirektør Pål Higson var imponert over det spillerne leverte på isen i Rouen.

  • Jeg er veldig stolt av at vi klarte å gjennomføre kampplanen som vi gjorde. Da vi ledet etter første periode tror jeg Donbass var litt forundret over hva som var i ferd med å skje, og det var det som var målet vårt. Til og med da de tok ledelsen 2-1 i siste periode fortsatte vi å kjempe, og klarte å komme tilbake. Det er en kjempeprestasjon av guttene, sier Higson.

Nå venter tøffe kamper mot fjorårets franske mester Rouen lørdag kveld, samt de regjerende italienske mesterne Asiago søndag ettermiddag. Disse lagene møtes sent fredag kveld, men uavhengig av resultatet der er Petter Thoresen klar til å gi Donbass kamp om europacupseieren.

  • I denne kampen var det vi som var i utfordrerposisjon. I mitt hode er vi kanskje knepne favoritter i de to neste kampene. Det er også en situasjon vi er nødt til å takle. Vi må prestere på vårt beste for å vinne de kampene også, sier Oilers-treneren.