Henrik Holm underholdt entusiastiske franskmennene etter kampen. Foto: Kristian Jacobsen

Rouen (Aftenbladet): Allerede i den første kampen mot Donbass fikk Oilers hjemmepublikum på sin side. Sammen med de rundt 500 tilreisende supporterne fra Stavanger, heiet lokalbefolkningen i Rouen på de norske spillerne.

Denne trenden fortsatte utover i turneringen. Selv da Oilers feiet hjemmelaget Rouen Dragons av banen med 6-2 i lørdagens kamp sto fansen igjen og hyllet Oilers-spillerne.

Mot Asiago søndag fortsatte trenden. Utover i kampen stimet det til med mennesker som skulle se Rouen mot Donbass i kampen etterpå, og disse lot seg raskt rive med. I sluttminuttene sendte Oilers-fansen noen av sine supportere over til Rouen-siden, og bortsett fra et par hundre Asiago-fans var hele hallen med på å synge Oilers inn til sikker 7-2-seier med taktfaste rop.

— Vi har blitt støttet i hver eneste kamp av publikum i hallen, selv da vi spilte mot Rouen fikk vi ros for det vi gjorde på isen. Guttene har spilt ordentlig og fin ishockey, og det setter folk pris på. Det er gøy å være med på, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Strålende fornøyd

Tradisjonen fra DNB Arena er at dagens keeper kommer ut på isen og shower litt for publikum mens lagkameratene er på vei i garderoben. Dette hadde franskmennene stor sans for. Både da Ruben Smith foretok en forlengs rulle etter lørdagens kamp, og da Henrik Holm forsøkte seg på hodestående etter søndagens kamp, sto stemningen i taket i arenaen.

Petter Thoresen gikk rundt og filmet den gode stemningen med mobilen. Han har all grunn til å være fornøyd med det laget har prestert i Frankrike.

— Det har vært strålende. Vi har kun sluppet inn to mål i hver kamp, og scoret mange mål framover. Vi har vært gode både i undertall og overtall, og selv om vi slet litt i perioder i dag kom det et par mål i overtall. Vi ser veldig solide ut, og spillegleden og klokheten er til stede i alt vi gjør. Det er gøy å se at alle spillerne bidrar med sitt, sier Thoresen.

Gøy å være trener

Laget var på plass i Frankrike over et døgn før turneringen startet. Det tror treneren var et lurt trekk.

— Vi hadde god tid til å forberede oss, og virkelig motivere oss. Vi visste vi måtte opp mange hakk da vi skulle spille mot Donbass. Det greide vi, og fikk en god opplevelse der. En slik prestasjon sitter liksom i ryggraden når man går til de to siste kampene. Vi er en stor tropp som reiste ned hit, og alle sammen har bidratt. Det er gøy å være trener for et lag som fungerer så godt både på og av isen, sier Thoresen.