OSLO: Vestnesingen er i full gang i sin nye jobb i fjernsynskanalen Max. Der skal han jobbe som reporter når kanalen sparker i gang årets sesong med Sarpsborg – Molde 18. mars.

Da er Bernt Hulsker midt i fotballsirkuset igjen. Det var langt fra sikkert det kom til å være situasjonen etter fjorårets siste seriekamp.

– Jeg er glad for at jeg får jobbe videre med fotball. Det er det som interesserer meg, og jeg føler meg heldig som får fortsette med det , sier Hulsker til Romsdals Budstikke.

Ville helst fortsette

Han ønsket aller helst å fortsette som aktiv spiller, men innså raskt at det ble vanskelig.

– Jeg ville fortsette, men ikke for enhver pris. Jeg ville ha en god klubb med en ok kontrakt, og hvis jeg ikke fikk det var det aldri aktuelt å «slite» i en mindre klubb. Samtidig er jeg klar over at jeg ikke hadde de beste kortene å spille ut etter i fjor og det som skjedde da. Jeg skjønte tidlig jeg måtte finne noe annet, og da henvendelsen kom fra Max, var jeg ikke i tvil, sier Hulsker.

Vi følger Start:

Han havnet i alle sportsmediers søkelys i fjor høst etter at han ble innblandet i bråk på et utested i Kristiansand.

Hulsker slo til ei dørvakt, og ble utestengt i tre kamper av Start. Den gang ønsket han ikke å kommentere saka mer enn ved å sende ut en pressemelding. Nå sier han at han har lagt episoden bak.

– Jeg gjorde en feil, og jeg ville legge saka bak meg så raskt som mulig. Det var et veldig påtrykk fra journalister som både ringte, sendte tekstmelding og til og med møtte opp hjemme hos meg. Men jeg leste ikke aviser og ville distansere meg fra det. Jeg er ferdig med den saka nå, sier Hulsker – og slår en strek over temaet.

(Artikkelen fortsetter)

Bernt Hulsker var ofte gjest i TV-studioet til Fædrelandsvennen under tiden i Start. Her sammen med Ole Martin Årst og journalist Øyvind Brenne. (Foto: Torstein Øen)

Ikke vemodig

Han er i gang med et nytt kapittel i livet, har solgt leiligheta i Kristiansand og flyttet til Oslo.

– Jeg har lagt opp som fotballspiller, og «thats it». Det er ikke noe spesielt vemodig å ikke spille lenger. Det kribler ikke i beina når jeg ser kamper fra La Manga, men det kan sikkert komme når jeg begynner å bevege meg på indre bane og ser flere tusen mennesker juble til en spiller som akkurat har scora mål. Da vil jeg nok føle litt på det , sier Hulsker.

Han gleder seg til å komme skikkelig i gang med å stille spørsmålene – i motsetning til å svare på dem.

– Jeg begynner jo på mange måter helt på nytt. Det er helt elementære ting som jeg må få på plass før sesongstart. Jeg lærer alt fra intervjuteknikk, til hvordan og hvor lenge jeg skal prate til hvordan man lager en direktesending for fjernsyn. Det er en veldig spennende periode nå, sier Hulsker.

Han skal jobbe sammen med Kjetil Siem, Rune Brynhildsen og Jan Erik Aalbu – blant andre.

– Jeg syns det ser veldig bra ut både for kanalen sin del og min egen del. Jeg jobber med svært flinke folk, så alt ligger til rette for at vi skal få det til, sier Hulsker.

Lange dager

Han har nok å henge fingrene i, og sier han nesten er overrasket over hvor mye som skal til for å få på plass en sending. Selv om han er en fersking, er han ikke redd for å dumme seg ut.

– Jeg kommer sikkert til å feile mye, men det er det rom for her. Jeg har ingen fallhøyde. Jeg vi bare gjøre det best mulig, sier Hulsker som også skal lage reportasjer til sendingene før kamp.

Flere spillere før han har endt opp som journalister eller fotballeksperter.

– Jeg har alltid vært fascinert av mediene, og jeg syns dette er veldig spennende. Jeg tror sjøl det er noe som kan passe meg, og det får jeg svar på nå, sier Hulsker.

– Ingen gjøgler

Han skal være den som formidler stemningen fra indre bane.

– Jeg skal ikke gå rundt og gjøgle på skjermen, men det skal heller ikke være gravalvorlig. Vi ønsker å lage sendinger med god stemning, sier Hulsker.

Han tror hans bakgrunn som spiller vil slå ut positivt.

– Jeg vet hvordan en fotballspiller tenker. Jeg tror jeg vet hvilke knapper jeg skal trykke på for å få best mulig svar uten å gå for langt. Jeg ønsker ikke være den knallharde journalisten som snuser rundt , sier 35-åringen.

Han innrømmer at overgangen fra daglige treninger til en «sivil» tilværelse har vært stor.

– Jeg har knapt trent siden desember, og akkurat det har vært en voldsom overgang. Jeg må prøve å komme i gang å trene igjen, men det et er lange dager på jobb. Jeg har likevel fått den «fredagsfølelsen» nå i vinter, og den er relativt herlig. Den har jeg ikke hatt på mange år, sier Hulsker, som ikke utelukker et comeback i moderklubben på sikt.

– Det er alltid aktuelt å spille for Varfjell. Men det er vanskelig å si når det kan passe, sier 33-åringen.

MFK – Start

Han er både teater— og musikkinteressert – interesser han skal dyrke i Oslo.

– Det er deilig å ha det konserttilbudet som er her i Oslo. Å kunne sjekke hvem som spiller og så stikke på en konsert ser jeg veldig fram til , sier vestnesingen.

Han har allerede plukket ut sin egen «drømmekamp».

– Det hadde vært helt fantastisk å få sende MFK – Start. Det hadde vært utrolig moro, og forhåpentligvis hadde det blitt en kanonkamp som endte uavgjort. Jeg håper bare at jeg hadde greid å få noen seriøse svar.

– Det kommer vel an på om du stiller noen seriøse spørsmål, det?

– Hehe. Ja, det var akkurat det, da, sier Hulsker og ler.