Både inntektene og kostnadene reduseres i 2011-budsjettet, bekrefter Hovstad. Foto: Reidar Kollstad

Underskuddet for årets sesong blir noe mindre enn forventet, takket være salgene av Christian Bolaños og Geir Ludvig Fevang, men klubben er fortsatt i sparebluss.

— Vi kommer til å ta ned inntektene en del. I fjor budsjetterte vi med 8,9 millioner kroner i minus. Prognosene våre for underskuddet inneværende år er på minus seks millioner kroner. I 2011 budsjetterer vi med et underskudd på mellom fem og seks millioner kroner, sier administrerende direktør i Start , Sveinung Hovstad.

Vi følger Start:

Redusert risiko

Risikoen i neste års budsjett blir vesentlig redusert i forhold til årets budsjett. Start har bestemt seg for å budsjettere med publikumsinntekter og sponsorinntekter med hva de faktisk oppnådde i år, etter å ha bommet med fem millioner kroner i 2010. — Det betyr sponsorinntekter på 29 millioner, og publikumsinntekter på 19,4 millioner (8300 tilskuere, mot 9000 budsjettert i år), sier Hovstad.

Både inntektene og kostnadene reduseres i 2011-budsjettet.

— Vi går ned på inntektssiden, og budsjetterer med cirka 65 millioner kroner. Totalt så reduserer vi kostnadene i forhold til 2010-budsjettet med 6,6 millioner kroner. Dette er i henhold til kostnadsreduksjonsplanen, sier Hovstad.

Økt talentsatsing

Lønningene neste år blir noe lavere, i og med at spillere som Geir Ludvig Fevang, Bernt Hulsker og Clarence Goodson er borte.

— Men vi tar ned sportsbudsjettet 1,2 millioner kroner mindre enn planlagt. Det er nødvendig å se på spillerutviklingsmodellen, sier Hovstad.

Detaljene her er ennå ikke klare, men pengene vil bli brukt på utvikling av egne talenter.

— Vi kommer til å ta oss inn litt på spillerutviklingsmodellen, som vi har kuttet i tidligere. Der kommer vi til å øke ressursene. Vi må rett og slett ta ansvar for å utvikle flere lokale spillere, slik at vi har unge spillere å ta av, sier Hovstad.

Annan-salg?

- Hva med spillersalg?

— Vi budsjetterer ikke med det, men det er en forventning at det blir noe der, sier Hovstad, og tenker på Rosenborgs Anthony Annan, som ble solgt til Rosenborg for ti millioner kroner i august 2008. Den tidligere Start-spilleren var eliteseriens beste forrige sesong, og har vært linket til en rekke storklubber de siste årene. Liverpool og Manchester United skal være blant de siste beilerne, men det har fortsatt ikke kommet et konkret bud på 24-åringen.

Sørlendingene skal ha om lag 20 prosent av overgangssummen, pengene trønderne betalte Start for ghaneseren. Annan har kontrakt med RBK ut 2011-sesongen.

— Det ligger en mulighet dersom Annan blir solgt i dette vinduet, sier Hovstad.